GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

zaterdag 30 januari 2010

Nieuwe pettskirts bij Melk of Puur

De nieuwe pettiskirts zijn binnen bij Melk of Puur! Bekijk hun site voor rokken van Oopsy Daisy, Belle Ame en Ally Girl. Combineer ze met nieuwe shirtjes uit de zomercollectie van Claire tk, Jottum of een ander merk.

Labels: ,

vrijdag 29 januari 2010

Goed nieuws van Aunty Ollie!

Het heeft even een tijdje op zich laten wachten, maar eindelijk is hij daar dan: Aunty Ollie Baby. Een babylijn die bestaat uit rompers, hoeden, jurkjes, slabben en broekjes voor baby’s in de leeftijd van 0-24 maanden.
Wil jij weten wat GoodGirlsCompany van Aunty Ollie vond? Klik dan hier.

Labels: ,

woensdag 27 januari 2010

Flirty Bird

Flirty Bird ontstond vanuit een obsessie voor haaraccessoires. Als kind zocht Michelle al naar bijpassende haarknipjes en accessoires voor haar kleding. Zonder was een outfit niet af. Na de geboorte van haar tweede kind -een dochter- werd haar passie voor haaraccessoires werd aangewakkerd.

Geboren vanuit een obsessie voor haaraccessoires
Terwijl Scarlett sliep maakte Michelle knipjes. Gewoon omdat het haar dochter zo leuk stond. Maar nog voordat Scarrlett veel te veel knipjes had voor eigen gebruik, bedacht Michelle dat ze de knipjes ook via internet verkopen kon. Dat deed ze. Ze verkocht de knipjes via gemeenschappelijke hobbysites waardoor ze ook in contact met verkopers kwam. Veel verkopers wilden ze opnemen in hun eigen assortiment en vroegen Michelle dan ook of zij ze aan hun winkel wilde verkopen.

Met Flirty Bird ben je klaar om de show te stelen
Michelles droom is uitgekomen. Vandaag de dag zijn de haaraccessoires van Flirty Bird wereldwijd verkrijgbaar via haar webshop. En het aantal enthousiaste klanten groeit gestaag. Flirty Bird haaraccessoires zijn anders dan een het gemiddelde plastic haarknipje. Elke haaraccessoire wordt handgemaakt met veel oog voor detail en met uiterst veel zorg zodat kwaliteit duurzaamheid en style gewaarborgd blijven. Weg met kunstige kapsels in de hoop de aandacht op je dochters haar te vestigen en een reactie te ontlokken. Stop er een Flirty Bird knip, haarband of elastiekje in en je dochter is klaar om de show te stelen.

Labels: ,

dinsdag 26 januari 2010

Woombie

De Woombie is een inbakerzak en hij wordt sinds kort ook in Nederland verkocht. Eigenaresse Isolde Veldhuizen putte het idee voor de verkoop van uit haar eigen ervaringen met Woombie voor haar dochter. Ze vertelt “In februari 2009 werd onze dochter geboren. Ze was een erg onrustige baby die hazenslaapjes deed overdag. Ze was dus enorm moe van zichzelf. Telkens als ze bijna sliep, sloeg zij zichzelf per ongeluk met haar drukke armpjes in haar gezicht. Met een grote huilpartij als gevolg. Natuurlijk was ze ook weer klaarwakker. Ik ben toen gaan zoeken en vond de Woombie inbakerzak. Deze werd toen door één webwinkel in NL verkocht voor een behoorlijk bedrag. Dit had ik er uiteraard wel voor over want de Woombie sloeg meteen aan. Heerlijk lag onze dochter te slapen en te glunderen als ze hem aanhad. Ik dacht, dit moet goedkoper kunnen want ik wil alle ouders op de hoogte stellen van dit geweldige product! Ik ben contact gaan zoeken met Karen Barski, zij heeft de Woombie uitgevonden. Samen met KB designs heeft zij de Woombie vervolgens uitgebracht wat leidde tot een enorm succes in Amerika”.

‘Uitbreken’ uit de Woombie is onmogelijk
Een Woombie is een inbakerzak van een zeer dunne ademende stretch stof. De Woombie vermindert de kans op oververhitting. Een Woombie word gebruikt voor baby’s die erg onrustig zijn. Inbakeren kan hun onrust verminderen. De Woombie is speciaal voor dit soort kindjes gemaakt en ‘uitbreken’ uit de Woombie is dan ook zo goed als onmogelijk.

De Woombie bestaat er in verschillende varianten. Zo heb je er een Woombie voor erg onrustige kindjes die weinig vrijheid mogen krijgen. Er is ook een Woombie voor een kindje dat minder onrustig is maar inbakeren toch nog wel nodig heeft. Daarnaast heb je een winter Woombie, de naam zegt het al. Een inbakerzak die heerlijk voor de winter is, gemaakt van rekbare fleece stof.

Dolenthousiast over de Woombie
Woombie wordt nog niet zo lang verkocht, maar in afgelopen maanden heeft Isolde al veel positieve reacties van ouders ontvangen. Ze vertelt “Zo heeft de Woombie er bij een jongetje voor gezorgd dat hij weer uit het ziekenhuis mocht. Het jongetje werd opgenomen met uitdrogingsverschijnselen en men vermoedde reflux. Hij dronk zijn fles nooit leeg maar liet altijd meer dan de helft staan. Zijn moeder had de Woombie al voor de geboorte aangeschaft en op aanraden van ons heeft ze de Woombie in het ziekenhuis aangedaan bij haar zoon. Verpleegsters waren eerst wat huiverig maar toen ze het effect zagen waren ze dolenthousiast over de Woombie! het jongetje sliep vervolgens bijna de hele dag, terwijl hij eerst nooit in slaap kwam. Hij was weer uitgerust genoeg om zijn fles te drinken en dronk zo ineens weer de 90cc op die hij moest drinken! Binnen 3 dagen mocht het jongetje weer naar huis. Tot op de dag van vandaag gaat het nog erg goed dankzij de Woombie!”

Oordeel
Rocker was ook een onrustige baby. Nee, niet van geboorte. Rocker werd toen ze anderhalf week oud was doodziek; hersenvliesontsteking. Van de een op de andere dag werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Wat volgden waren onzeker dagen waarin we rekening moesten houden met het dat we haar konden verliezen. Op wonderbaarlijke wijze genas Rocker en heeft ze er tot op de dag van vandaag niks aan overgehouden.

Je snapt dat toen de nachtmerrie over was en ze weer mee naar huis wilde ik maar een ding wilde. Ik wilde genieten net zoals elke kersverse moeder van haar pasgeboren baby. Ik had haar al dagen moeten missen en de schaden moest ik even inhalen. Viel dat in de praktijk even tegen. Rocker had door de hele toestand behoorlijk wat te verduren en te verwerken gekregen. Ze kon alleen maar veel en heel hard huilen. Slapen deed ze amper.

Ik was niet ten einde raad want het was mijn tweede kind. Ik dacht dat het een fase was die wel overging. Weken verstreken en het genieten was ik nog niet erg aan toegekomen. Totdat ik op een gegeven moment het consultatiebureau over de hele situatie vertelde. Ik had een huilbaby en zij raden me inbakeren aan. Ik was zeer sceptisch en zag een heleboel bezwaren. Straks wendde ze eraan en hoe moest ik het dan afwennen? Hoe moest dat nu als ze straks naar de kinderdagopvang ging dan kon dat toch ook niet?

In de praktijk losten deze bezwaren zich vanzelf op. We vonden een kinderdagverblijf waarbij leidsters een inbakerbevoegdheid hadden en Rockers sliep overdag en ’s nachts heerlijk. Langzaam veranderde ze van een huilbaby in een vrolijke blije baby die overdag tenminste toekwam aan wat baby’s moeten doen; de wereld ontdekken en zich ontwikkelen.

Door mijn eigen ervaring geloof ik heilig in inbakeren. Ik wete ook hoe belangerijk het is dat een inbakerzak makkelijk is in gebruik. Oma, de buurvrouw of iemand anders past ook wel eens op en die moeten er dan ook voor kunnen zorgen dta je kindje goed slaapt. De Woombie is een leuke, praktische inbakerzak voor een goede prijs. En dit laatste heeft een reden vertelt Isolde “We hebben voor een dusdanig lage prijs gekozen zodat iedereen de Woombie betalen kan”.

De Woombie is verkrijgbaar bij:

Labels: ,

zondag 24 januari 2010

Beebielove zomer 2010

De zomercollectie van Beebielove is roze met grijs én de moeders die niet van deze kleur houden kunnen hun hart ophalen aan de geel met grijze varrianten. Voor ieder wat wils.

Je koopt Beebielove bij:
Kindergoed Achterberg
Kixx Online

Labels: , ,

Lang leve de global Village

Lang leve internet dat van de wereld een Global Village maakt en lang leve de verschillende seizoenen in de wereld. Terwijl het in Nederland lente/zomer wordt, zijn er landen in de wereld waar het als zomer is. Lees: waar ze momenteel zomeruitverkoop houden. Neem bijvoorbeeld Australië. Het merk Pumpkin Patch geeft 60% korting op hun collectie.

Dat levert een mooi rijtje met feiten op:
Leggings vanaf: 10 AUD (6,37 euro)
tops vanaf 9,99 AUD (6,35 ) en
Jurken vanaf 19,99 AUD ( 13 euro)

Als tip geven wij bovenstaand jurkje uit de collectie Tropical Flower hij kost 19,99 AUD. Geen prijs om wakker van te liggen, niet? Klik hier en vul snel je virtuele winkelmandje.

Labels: ,

zaterdag 23 januari 2010

Australia day!

26 januari is het Australia Day. Eternal Creation deelt de feestvreugde door je 50% korting te geven op hun winter- en zomercollectie. Dit aanbod geldt slechts voor een dag-26 januari- en eindigt rond middernacht. (Australische tijd natuurlijk).

Labels: ,

Sture & Lisa

Kijk, daar worden we dus blij van; Sture & Lisa. Een nieuwe hip Scandinavisch kinderkledingmerk.
Dat ze in Scandinavië hippe babykleding maken, dat wisten we allang. Met Princess wilde ik er nog niet aan maar op de een of andere reden staat het Rocker dus heel leuk. Vandaar dat ik langzaamaan ook die markt aan het verkennen ben. Zo ontdekten we Sture & Lisa.

Musjes.com is in Nederland vooralsnog de enige die gehele collectie aanbiedt waardoor de keuze zo groot mogelijk is. En zoals we gewend zijn van Zweeds Design zijn alle rompertjes en jumpsuits gemaakt van 100% fair trade and organic katoen en geverfd met low-impact inkt. Zo weet je zeker dat je kindje een veilig en 'goed' kledingstuk aan heeft!
Momenteel vind je bij Musjes.com de wintercollectie, bestaande uit 6 verschillende rompertjes en een hippe jumpsuit. In de loop van het voorjaar is ook de complete zomercollectie verkrijgbaar.

Labels: , , ,

vrijdag 22 januari 2010

Marilyn Tov

Parijs is de onbetwiste modehoofdstad . Als je in deze stad opgroeit, kan het niet anders dan dat je een aangeboren gevoel voor mode en style hebt. Dat geldt ook voor Marilyn Tov. Ze groeide op in Parijs en ging er naar de fashion school.

Nadat ze trouwde, verliet ze Parijs en volgde haar man naar New York. Dat was het begin van een nieuw leven. Het was Marilyns droom een modelijn te lanceren waar ze trots op kan zijn. En dit was het juiste moment hiervoor. Oorspronkelijk wilde ze een vrouwenlijn maar tijdens het ontwerpen kreeg ze steeds meer interesse in kinderkleding. Als je pas getrouwd bent en nadenkt over het stichten van je eigen gezien, krijg je daar zelf inspiratie door. Zo ontstond de Marilyn Tov kinderkledinglijn.

Marilyn Tov staat voor simpele, eenvoudige, mooie belijning gecombineerd met een bohemian romantisch gevoel. Printen worden vervangen door prachtige vormen en stoffen. De kleurstelling is subtiel en bestaat uit poeder- en pasteltinten wat verwijst naar babypoeder en onze eerste dagen als baby in deze wereld. Met haar zwierige jurken en engelachtig uitziende topjes, oogt Marilyn Tov modern, modieus en toch comfortabel.

Marilyn Tov vindt het belangrijk dat ze trots kan zijn op haar lijn. Daarom besteedt ze veel aandacht aan de details en wordt alles in New York gemaakt. Zodat ze kwaliteit kan waarborgen en er op toezien dat elk kledingstuk aan haar criteria voldoet. De huid van je kind je is belangrijk en omdat mode niet zomaar een kledingstuk is dat je na 2 wasbeurten weggooit, maar kunst dat je voor altijd kunt bewaren, zal Marilyn Tov nooit inleveren op kwaliteit.

Oordeel
In de afgelopen dagen hebben wij ons heerlijk vermaakt met het ‘look-book’ dat Marilyn Tov ons stuurde. Pagina’s vol jurken, bloesjes, rokken en topjes. De een nog mooier dan de ander. Alles is bijzonder artistiek gefotografeerd. Daar houdt ik van. Er gaat een sereniteit uit van de foto’s die je even stilzet. Al snel kwamen we tot de conclusie vijf foto’s kiezen wordt ontzettend moeilijk. Wij zullen dit jaar dan ook ongetwijfeld nog wel eens aan keer aandacht besteden aan Marilyn Tov besteden en kijken reikhalzend uit naar de lente/zomercollectie. En naar een Nederlandse webwinkel die deze geweldige collectie meisjeskleding opneemt in haar assortiment.

Marilyn Tov is verkrijgbaar bij:
Duitsland:
Engeland:

Labels: , ,

donderdag 21 januari 2010

Op ons verlanglijstje: Oobi

Oobi Baby & Kids ontwerpt al meer dan 8 jaar kinderkleding en educatief speelgoed. In de afgelopen 5 jaar hebben ze zich vooral toegelegd op het ontwerpen van kleding voor kinderen die geen grijze muis willen zijn. Je vindt dan ook geen saaie kleding bij Oobi.

Sinds ik in in oktober een review over Oobi schreef, kijk ik uit naar de zomer. Dit jaar ga ik voor een kledingkast gevuld met verschillende internationale merken. Oobi staat hoog op mijn lijstje en dan vooral de volgende kledingstukken:
Oobi Elisabeth dress
Oobi April skirt multi dots
Wat dacht je van de Carmen dress?
Is deze te kleurig voor? Dan kies je de Carmen Dress Scarlet dot.
Eventueel met bijpassend hoedje.

Je koopt Oobi bij:

Labels: , ,

Zij steunen een weeshuis in Haïti! Wat doe jij?

11 webwinkels in kinderkleding en aanverwante artikelen hebben de handen ineen geslagen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.
De eigenaresse van Lytse Protter (een van de deelnemende webwinkels) heeft contact met Betty Hibma, die als vrijwilligster werkt voor kindertehuis God's Littlest Angels (GLA).
Dit kindertehuis staat heel dicht bij de haard van de aardbeving en het is dus heel waarschijnlijk dat daar binnenkort nog veel meer kinderen die hun ouders en familie verloren hebben zullen worden binnengebracht. Nannies zijn hun huizen en familie verloren. Kijk op bettygoeshaiti en krijg een indruk van de toestand daar.

Dit weeshuis lijkt hen een erg goed doel om geld voor in te zamelen. Elke cent komt daar terecht bij het project zelf. Opvang voor onze nannies en voor alle kinderen die het nu nodig hebben. Dat is waar GLA zich nu eerst op gaat richten. Vandaar dat zij voor GLA gekozen hebben.

Elke deelnemende webwinkel heeft zijn eigen actie, die je kunt terugvinden op de betreffende site.
De acties lopen van zaterdag 23 januari tot en met zondag 14 februari. En daarna zullen wij gezamenlijk het opgehaalde bedrag overmaken op de rekening van het weeshuis. Zij hopen dat er veel mensen een bijdrage willen leveren, zodat hun actie een groot succes wordt.

Dit zijn de deelnemende webwinkels:
http://www.aankleedpopje.nl/
http://www.babeloe.nl/
http://www.chanellefilou.nl/
http://www.deparadijsvogel.com/
http://www.ikzieje.eu/
http://www.jutenjuldeventer.nl/
http://www.kleding4kids.nl/
http://www.knotsknetter.nl/
http://www.koekeloereonline.nl/ (Koekeloereonline draagt 10% van elke bestelling af aan het weeshuis. Bestel je dus voor 50 euro, draag ik 5 euro af. Je mag nu al bestellen en hoeft niet per se tot zaterdag te wachten.)
http://www.laatjelapje.com/
http://www.lytseprotter.nl/

Ga gezellig kijken en steun het supergoede doel met al uw aankopen. Zegt het voort!

Foto: Betty goes Haiti

Labels:

Neige

Toen ik vorig jaar foto’s ontving waarin verschillende winkels hun herfst/wintercollectie presenteerden, zat daar een merk bij dat mijn aandacht trok: Neige.
Neige ontstond vanuit Adrienne Catrina’s unieke visie op elegante en stijlvolle kinderkleding. Ze koos het woord Neige (Frans voor sneeuw) vanwege de associaties die het oproept; puurheid, onschuld en speelse elegantie.
Adrienne ontwikkelde haar kijk op kleding en oog voor stijl in haar jaren als assistant designer bij Vera Wang. Daar werkte zij sinds ze slaagde aan Parsons school of Design tot aan 2003 toen ze met haar man naar Zuid-Californië verhuisde.

Ontworpen vanuit respect voor kinderen
Toen Adrienne zelf moeder werd, verbaasde ze zich over het gemis aan kinderkleding dat modern genoeg was en toch geschikt voor de leeftijd van je kind. Maar al te vaak wordt kinderkleding gewoon versierd met frutsels, franjes, kleurtjes en patroontjes. De kleding van Neige wordt ontworpen vanuit.
De kleding van Neige wordt ontworpen vanuit een groot respect voor kinderen en mode. En omdat het om kinderen gaat is draagcomfort het belangrijkst. Daarom zorgt Neige ervoor dat elk kledingstuk aan deze maatstaf voldoet.

Fantastische juweeltjes
Neige staat bekend om haar ongekende toewijding kwalitatief hoogwaardige kleding te ontwerpen die geschikt is voor de mini-fashionista. De unieke filosofie en look leverden Neige een grote groep enthousiaste fans op.
Daar hoort GoodGirlsCompany ook bij. Alleen al bij het zien van de foto’s uit de collectie van afgelopen najaar waren we om. Deze collectie bevat enkele fantastische juweeltjes. Een daarvan is de Pauline dress. Een prachtig zijden olijfgroen jurkje met een strik voorop. Hij staat oh zo wereldwijs maar is geschikt genoeg voor kleine meisjes. Andere jurkjes die zeker je extra aandacht verdienen zijn de Sabine Jumper, Andie dress en de Ruffle Slipp dress.

Daarnaast bevat de collectie nog een paar prachtige jassen zoals de Daryl sweater Coat en Julie coat
De lente/zomercollectie ziet er veelbelovend uit met de Mirabelle top, Clara dress en Brooke cardigan. Het roept een beetje en maritiem sfeertje op. Doet herinneren aan een warme zomerdag, uitwaaien op het strand en in de duinen. En het mooie is? Neige wordt ook nog eens gewoon in Nederland verkocht. Blueberry Kids in Den-Haag is de exclusieve dealer van Neige in Nederland.

Oordeel
Ook wij zijn fan van Neige. Als moeder van twee dochters herken ik mij in het dilemma modieuze kleding te vinden die geschikt is voor de leeftijd van mijn dochters. Vooral Princess heeft zo haar eigen visie op kleding. Als van nature wordt ze aangetrokken tot kledingstukken die tienermeisjes dragen. Stijlvol weliswaar, maar niet geschikt voor een driejarige. Met gevolg dat kledingdrama’s als sinds ze anderhalf is onderdeel uitmaken van het ochtendritueel. Vervelend, maar geef haar eens ongelijk als je kijkt naar wat er voorradig is. Veel leeftijdgenootjes zie ik in Hello Kitty. Ik gruwel hiervan dus zij niet. Ik gruwel van alles waar een semi-schattig beestjesopdruk op staat of waarbij ik er vanuit kan gaan dat ik minstens 3 andere kinderen ken die hetzelfde kledingstuk hebben. Dan wordt het dus als snel een heel eisenlijstje.

Neige is een welkome aanwinst op de Nederlandse kinderkledingmarkt. De kleding ziet er weldoordacht uit, comfortabel en toch elegant. Het zal de harten van menig modebewuste hippe moeder met een mini-fashionista als dochter sneller laten kloppen. Neige slaagde met vlag en wimpel voor onze fototest en mag zich hierdoor een kanshebber noemen op een plaatsje in ons jaaroverzicht.
Je koopt Neige bij:

Labels: , ,

Update Ella d.

While writing this review. Len Diaz told me some exciting news! This Spring Ella d. will be sold in 2 Vancouver stores (so far), Pebble and Sweet Pea Kids. Delivery will be early February.

Labels: ,

woensdag 20 januari 2010

Gespot: Schuitje varen theetje drinken

Gespot: Schuitje varen theetje drinken was nog nooit zo leuk als met de kleding van Tea Princess.
Tea princess ontwerpt accessoires en kleding voor baby’s en kinderen tot en met 8 jaar. Tea Princess is voor elk meisje dat zich een prinses waant, voor elk meisje dat theekransjes houden leuk vindt en voor elk meisje dat ervan houdt te dromen. En voor elke moeder die haar dochtertje koestert en haar dromen laat hebben. Tea Princess wordt geïnspireerd door al het moois in het leven. Omarmt hedendaagse trends en voorziet deze van klassieke meisjescharme.

Labels: , ,

dinsdag 19 januari 2010

MimiTens

Nog voordat december om was of de zoveelste sneeuwbui van januari viel, presteerde Rocker het om haar wanten kwijt te raken. Nu gebiedt de eerlijkheid het mij om te zeggen dat zij ze niet uittrok, en dat er ook geen touwtjes aan zaten.... . Nee, laat dat maar over aan Princess.

Die trok eerst de touwtjes kapot omdat ze niet het geduld had te wachten totdat ik ze voor haar van de kapstok haalde. Vervolgens wilde ze haar wanten in de supermarkt uit. Ze legde ze onderin de bagagemand van mijn wandelwagen. Niet goed genoeg. Blijkbaar vielen er een uit in de supermarkt. In beide gevallen hield ik één zielig wantje over en stond ik voor de ondankbare taak weer nieuwe handschoenen aan te schaffen.

Die zijn er inmiddels. Eerlijk is eerlijk; ik heb ze al weer een paar keer verloren. Gelukkig ook – tot nu toe- weer teruggevonden. Kinderwantjes en ik zijn geen vrienden. Loop ik niet binnensmonds te schelden omdat ik ze wéér verloren ben, dan doe ik dat wel als ik het duimpje van Rocker in zo’n duimopening moet stoppen. Ze blijven nooit zitten en uiteindelijk zijn de kinderhandjes steenkoud vanwege tochtgaten tussen wantje en mouw.

mimiTENS het baby- en peuterwantje dat wel blijft zitten
Toen ontdekte ik mimiTENS. Baby- en peuterwantjes die tenminste wel blijven zitten. Deze vrolijke maar vooral warme praktische wantjes van Canadese makelij zijn de wens van iedere moeder. Ze zijn stijlvol, bieden warmte, comfort en het belangrijkste; kinderen trekken ze zelf niet uit dus raak je ze niet meer kwijt.

Hoe dat kan? De wantjes hebben een stretchmouwtje die tot over de elleboogjes kan worden opgetrokken. Tochtgaten, gedoe met touwtjes door de jas heen en verloren wantjes zijn voorgoed verleden tijd.

Een goede keus voor kind en onze aarde
De mimiTENS zijn gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerd bamboe fleece. Heerlijk warm en ook nog eens milieubewust verantwoord. Vanm elke verkocht product doneert mimiTENS een percentage aan het goede doel. De wantjes zijn verkrijgbaar in babyuitvoering (zonder duim) of peuteruitvoering (met duim). Het mooie is: mimiTENS worden sinds kort ook in Nederland exclusief verkocht bij Musjes.com. Ben jij ook zo klaar met wantjes die niet blijven zitten? Wil je het nieuwe jaar gewoon goed beginnen breng dan even een bezoekje aan Musjes.com en bestel mimiTENS.

Oordeel
Ook mimiTENS onderwierpen we aan de fototest. Anna-Maria Mountfort stuurde meteen een aantal foto’s terug en wees mij op Musjes.com als verkoper voor Nederland. Een prima afstemming tussen leverancier en retailer. Op mijn vraag waarom ze mimiTENS heeft opgericht antwoordde ze:”Ik begon mimiTENS 3 jaar geleden omdat ik geen wanten kon vinden die aanbleven”.

Hier spreekt een vrouw die dezelfde ervaring heeft als veel moeders. Een vrouw die niet van plan is zich hierbij neer te leggen, maar een ingenieus ontwerp bedenkt dat het verschil maakt. GoodGirlsCompany houdt van mensen die een gat in de markt ontdekken, daarin stappen en het dichtmaken.

mimiTENS denkt daarbij ook aan hun omgeving door de hele productlijn van Oeko-Tex gecertificeerd bamboe/organische katoen fleece te maken. Een groot deel van de opbrengsten doneren zij aan organisaties als Right to Play, The Geneva Centre of AutismYonge Street Mission, Sick Kids Hospital in Toronto.
Dat past allemaal binnen de bedrijfsvoering van mimiTENS. Niet alleen dacht Anna-Maria na over het design maar ook over wat voor een soort bedrijf ze wilde opstarten.

In deze huidige economische tijden is het al prijzenswaardig wanneer je werk kunt genereren. Het is niet alleen een financiële crisis. Het is bovenal een crisis van onze normen en waarden. Ethisch handelen, aan de ander denken en een stapje meer zitten voor de mensen die het hard nodig hebben wordt door bedrijven helaas vaak als eerst overboord gezet. Ik vind het daarom bijzonder mooi dat mimiTENS een positief tegengeluid laat horen. mimiTENS werkt hard, is succesvol, milieubewust en doneert ook nog eens aan goede doelen. Kijk, zo kan het dus ook… .
Je koopt mimiTENS bij:
Musjes.com

Labels: , , ,

Goed nieuws: Hucklebones ook verkrijgbaar in Nederland



Door mijn contacten met merken, wordt je nog eens ergens op gewezen. Zo ontdekte ik vorige week dat
Hucklebones ook gewoon in Nederland verkrijgbaar is. De webshop Blueberry Kids verkoopt het. Bleuberry Kids vertegenwoordigt designers van kinderkleding en accessoires die bekend staan (met name in het buitenland) om hun mooie en originele ontwerpen van uitzonderlijke kwaliteit. Neem eens een kijkje want de andere merken zijn ook zeer de moeite waard.

Labels: ,

maandag 18 januari 2010

Gespot: ballerina's

Gespot: Fantastisch schattige roze balletschoentjes van het merk Luna International. Deze schattige slofjes zijn in de hele slof voorzien van elastiek. Op de voorkant zit een decoratieve strik samen met twee roze pomp om balletjes. Met de roze satijnen linten strik je ze vast. Kortom voor het echte ballerina-gevoel
Voor maar $10,99 bestel je ze hier.

Labels: , ,

Hagou Originals

29 oktober 2009 ging Hagou Originals live. Een nieuw Nederlands label voor babyaccessoires. De eerste Hagou Originals collectie bestaat uit een unieke exclusieve, handgemaakte serie universele hoezen voor draagbare baby-autostoeltjes. Mooi, origineel en heel ‘hagou’, zoals baby’s dat zeggen.

Lovely little things
Hagou Originals staat voor creativiteit, originaliteit, kwaliteit, van de maker, voor baby’s en natuurlijk voor de ouders. Sinds ontwerpster Emilie Hoekenga-Mastenbroek op haar achtste jaar haar eerste naaimachine kreeg, maakt ze alles mooier met de liefste stofjes, lintjes, knoopjes en kraaltjes die ze kan vinden. Toen voor haar poppen nu voor haar eigen baby. Veel ontwerpen waren zo mooi dat deze de aandacht trokken van andere moeders. Van het een kwam het ander en zo werd Hagou Originals geboren. De pay-off ‘lovely little things’ benadrukt het lieve karakter van hagou. Exclusiviteit ziet eigenaresse Emilie Hoekenga-Mastenbroek als de kernwaarde van haar label Hagou Originals.

Handgemaakt en afgewerkt met de mooiste detailsHagou Originals maakt haar debuut in Nederland met de dream-cover: een onweerstaanbare slaaphoes voor draagbare autostoeltjes en wippertjes. De dream-cover -met een heerlijk warm afritsbaar dekentje- is gemaakt van babyzachte, natuurlijke en makkelijk wasbare materialen in originele combinaties en kleurstellingen. Fijn voor de kleintjes en makkelijk voor de papa’s en mama’s. Alle dream-covers worden handgemaakt en afgewerkt met de mooiste details, dus helemaal hagou!

De online verkoopprijs is €79,95 exclusief verzendkosten. Hagou Originals maakt compacte collecties in beperkte oplagen, en ‘special editions’ met eventuele retail- of mediapartners, om de liefdevolle kwaliteit van deze unieke ontwerpen te waarborgen.

Oordeel
In de afgelopen maanden stuitten wij heel vaak op Amerikaanse labels voor autostoelcovers, maar tot op heden nog nooit op een van Nederlandse makelij. Wij waren dan ook blij verrast toen we ontdekten dat Hagou Originals ‘gewoon’ Nederlands is.
Het voordeel hiervan is dat er voor de fotografie ook gewoon een Maxi-Cosi stoeltje gebruikt is. Het autostoeltje dat toch ruim 80% van de Nederlandse ouders heeft. Op de foto’s zie je meteen hoe de dream-cover feilloos aansluit op dit model autostoeltje. Bij de buitenlandse modellen is dit altijd maar afwachten. Daarnaast zijn de dream-covers ook gewoon adembenemend mooi en bestaat de collecties uit verschillende versies. Heel romantisch is bijvoorbeeld de serie uitgevoerd in een lichte kwaliteit katoenen Toile de Jouy, afgewerkt met plooiroesjes in een bijkleurende unie stof of stoer BB-ruitje. Daarnaast heeft Hagou Originals ook een klassiek model roze BB ruitje voor meisje en blauwe variant voor jongens.
De Dream-cover is ideaal voor alle hippe mamma’s van nu. Weg met die saaie dertien-in-dozijn Maxi-cosi’s, of Maxi-cosi’s met vlekken omdat oudere broer- of zuslief er ook al in gelegen heeft. Je gebruikt een autostoeltje intensief dus waarom zou hij er niet een beetje stoer, chic of onderscheidend uit mogen zien? En bovenal uiterst zacht en comfortabel mogen aanvoelen?
Ook Hagou Originals werd aan de GoodGirlsCompany fototest onderworpen en slaagde ruimschoots. Niet alleen ontving ik de gevraagde foto’s. Ik kreeg ook een persbericht en logo’s. Hagou Originals mag dan misschien nog maar relatief kort bestaan met het huidige assortiment en de toewijding van Emilie heeft het alles in huis om een gevestigde naam op de markt voor baby- en kinderspullen te worden.

Labels: , , ,

zondag 17 januari 2010

Ella d.

Als er een ding duidelijk wordt van het verhaal achter Ella d. dan is het dat deze kleding gemaakt wordt door mensen met een hart voor de kleding, kinderen, hun omgeving en bovenal voor een speciaal meisje genaamd Ella.

Ontmoet Ella, de muze van Ella d. . Ella is een lieftallig, nieuwsgierig en klein meisjes dat haar ouders, inspireert en eraan herinnert hoe het ook al weer is om klein te zijn. De wereld te zien zoals kinderen die zien. Voor een kind is elke dag nieuw, elke dag brengt nieuwe verrassingen en voor hen is plezier maken en veel lachen essentieel

Kinderen maken de kleding
Ella d. maakt gemakkelijk zittende kleding. Kleding die een tikkeltje eigenwijs is en toch zonder toetsers en bellen want Ella d. gelooft er heilig in dat kinderen de kleding maken en niet andersom. De kleding die je dochter ’s ochtends uitkiest, moet de rest van de dag comfortabel zitten en zich aanpassen aan haar bezigheden zodat ze- niet gehinderd door haar kleding- kan doen wat ze het liefst doet.

Mooi meegenomen
Maakt dat Ella d. uniek? Bestaan zij om een niche op te vullen? Was er behoefte aan nog een eco-vriendelijk kledingmerk? Of zou er zonder Ella d. een gapend gat zijn in ede kinderkledingmarkt? Mmm misschien…
Ella d. werd vooral geïnspireerd door Ella en hoe superschattig zij eruit ziet in deze kleding. Daarom doet Ella d. haar uiterste best zich ervan te verzekeren dat elk kledingstuk gemaakt is van de beste materialen. En dat niet alleen ze zorgen er ook voor dat het gemaakt is ven duurzame materialen en zo verwerkt wordt dat het bijdraagt aan de belofte om deze aarde mooi te houden voor Ella en de komende generaties. En als Ella d. –terwijl ze voornamelijk bezig zijn met hun grootste passie Ella- daardoor ook nog lokale werkgelegenheid creëert, en de lokale Super Natural Britisch Columbia fabrieken, ondersteunt terwijl ze op een eerlijke manier zakendoen tegen eerlijke prijzen, dan is dat mooi meegnomen.

Ella d. wordt gemaakt uit liefde. Liefde voor Ella, liefde voor de lokale Britisch Columbiaanse gemeenschap en liefde voor de aarde.

Oordeel
De liefde en passie er bij Ella d. vanaf. In de afgelopen maanden hebben we al vaak geschreven over hoe de geboorte van een kind moeders inspireert tot allerlei creatieve dingen die ze daarvoor nooit deden.
In het contact met Ella d. vond ik het mooi om te zien dat het ouderschap ook vaders raakt en inspireert. Voor het eerst had ik contact met een vader; Len Diaz. Een vader die apetrots is op zijn mooie dochter Ella en zoals elke trotse vader woorden tekort komt om zijn wereldwondertje te omschrijven. Zijn enthousiasme en bereidwilligheid om mij te helpen, raakten mij.

Ik ben ervan overtuigd dat de kinderkledingmarkt nooit hetzelfde zou zijn zonder Ella d. . Sommige merken zijn er nu eenmaal omdat ze er moeten zijn, Omdat de wereld er zonder hen leeg uit zou zien. Omdat ze zoveel meer zijn dan kleding alleen, Ella d. raakt en verandert levens en draagt een boodschap uit die elke kledingtrens te boven gaat.

Labels: , ,

zaterdag 16 januari 2010

1 levering Desigual binnen

Dat ziet er veelbelovend uit de eerste levering van Desigual bij Kindergoed Achterberg. Ben jij ook benieuwd of heb je bij de naam Desigual zoiets van 'hebben hebben hebben', dan moet je vlug hier klikken.

Labels: ,

Dolly Up

Wat is dat toch met sommige kleine meisjes en verkleden? In de afgelopen dagen heb ik met verbazing naar Princess gekeken die mij in de ochtend al vroeg of ze die dag een jurk aan mocht. Natuurlijk bedoelt ze niet zomaar een jurk. Haar kerst-, verjaardagsjurk of sowieso ook maar een jurk die van haar is, is niet goed genoeg.
Met jurk, doelt ze op mijn oude galajurken. Jurken die ik ooit droeg toen ik nog studeerde en nu na 2 dochters niet meer pas. Gelukkig heb ik een gewillig slachtoffer gevonden die er blij mee is: Princess. Omdat ze niet naar buiten wil met de sneeu, zit ze hele dagen binnen en speelt prinses, theepartijtje of ook maar iets waarbij verkleden noodzakelijk is. Ook haar knuffeldieren krijgen een jurk aan.

Elegant met oh zo meisjesachtige accenten
Ik weet niet of dezelfde vraag Christina Campbell ook bezig hield, maar zij richtte in 2002 Dolly Up op. Een lijn met schattige, feeërieke kleding voor meisjes in de leeftijd van 2-8 jaar. Elk kledingstuk wordt persoonlijk ontworpen en voorzien van prachtige stoffen in vintage pasteltinten. De prachtige afwerking met bloemendetails en kant maakt het elegant en geeft het een oh zo meisjesachtig tintje. Dolly Up heeft voor elke speciale gelegenheid de perfecte outfit. Of het nu een theepartijtje met haar knuffeldieren is, een wandeltochtje met haar favoriete pop op een mooie zomerdag, een bezoek, verjaardagsfeestje of een picknick met haar moeder in het park, je dochter ziet er op deze gelegenheden fantastisch uit.

Oordeel
Als ik een Dolly Up jurkje voor Princess koop, weet ik zeker dat ze haar handjes in elkaar zal s;laan en zal zeggen “oh, wat fantastisch!” Alleen al vanwege die reactie en de blik op haar gezicht zou ik het al doen want ik weet dat ze er absoluut weg van zal zijn.

Zelf vind ik de verschillende kledingstukken mooi afgewerkt en voorzien van mooie details. Ik ken geen Nederlands kledingmerk die dit soort kleding maakt. De kleuren zijn hoofdzakelijk wit en lichte pasteltinten. Maar ik vind het leuk dat ze als afwisseling ook een aantal felgekleurde items hebben zoals een blauwe rok of een rood tenue. Theepartijtjes houden in je mooiste kleding of gewoon pronken met hoe mooi je eruit ziet, heeft vanaf nu een naam: Dolly Up.

Ik benaderde Dolly Up vorig jaar voor foto’s en Christina Campbell liet weten mij toe te zenden zodra ze van haar zakenreis terug was. En dat deed ze. Juist toen ik me afvroeg of ze het misschien vergeten was en ik een herinnering moest sturen, ontving ik op datzelfde moment een e-mail met de benodigde informatie. Christina liet weten middenin een naamswijziging te zitten. Dolly Up krijgt vanaf zomer 2010/211 een andere naam (Dollcake) en ze was druk bezig met alles wat daarbij komt kijken.

Natuurlijk rekenen we het iemand niet aan als hij/zij wat later is met de informatie dan verwacht. Waar het ons omgaat is of die persoon er nog zelf op terugkomt en daarmee aantoont betrouwbaar te zijn. En dat deden ze.

Je koopt Dolly Up bij:


Labels: ,

 
GoodGirlsCompany: januari 2010

This page has moved to a new address.

GoodGirlsCompany