GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

woensdag 31 maart 2010

Serendipity Organics

Serendipity Organics is een Deens merk dat modebewuste ecologische kleding maakt voor baby’s en kinderen. Serendipity Organics is geïnspireerd door Scandinavisch design, de natuur en spelende kinderen.

Kleding van pure, schone materialen
Het grootste deel mag dan wel uit het Hoge Noorden komen, maar de naam werd geïnspireerd door het Latijn woord "Serena", wat puur en schoon betekent. Dat geeft precies weer waar Serendipity Organics voor staat. Ze maken kleding van pure, schone materialen zoals katoen, linnen, wol en zijde. De garens worden zo optimaal mogelijk gebruikt, om ervoor te zorgen dat de zachtheid van het kledingstuk het best naar voren komt.

Al het wol en katoen wordt geteeld op plantages die voor 100% organisch gecertificeerd zijn. Daarnaast maakt Serendipity Organics zich er hard voor dat het verwerkingsproces en de fabricage van de kleding milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord zijn.

Daar gaan zij behoorlijk ver in. Al het katoen dat Serendipity Organics voor hun kleding beruikt is Control Union gecertificeerd (SKAL). Control Union is momenteel de strengste internationaal erkende certificering voor biologische producten. Naast de materialen zijn ook de prints op de kleding Control Union gecertificeerd. Deze worden gemaakt met low-impact kleurstoffen. Kleurstoffen die AZO-vrij zijn, zonder formaldehyde en zware metalen. Beter voor de huid en beter voor de natuur. Er komen immers geen chemicaliën en zware metalen in de bodem terecht.
Als laatste zijn de gebreide kledingstukken Fair Trade gecertificeerd (SA 8000). SA 8000 is een internationale standaard voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Is Serendipity helemaal toeval?
Is dat toeval? Nee, want dit hangt helemaal samen met de ideologie waar vanuit Serendipity Organics is opgericht. Passie voor natuurlijke stoffen, hun kwaliteit en zorgen voor het milieu en de komende generatie maakt een wezenlijk deel uit van hun identiteit.

Dat vindt wereldwijd gehoor. Wat begon met enkele verschillende kledingstukken van ecologisch velours voor kinderen is inmiddels uitgegroeid naar twee volledige collectie per jaar voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Maar daarnaast maakt Serendipity Organics ook huishoudelijke artikelen zoals handdoeken, bedlinnen.

Ons oordeel over Serendipity Organics
Zoveel zorg voor mens en milieu…ja ja GoodgirlsCompany was erg onder de indruk, maar graag testen wij mooie woorden met de praktijk. Vandaar onze beruchte fototest. Gelukkig bleek dat Serendipity Organics ook gewoon een goede klantenservice heeft. Naast foto’s ontving ik uitgebreid extra informatie. Mocht ik nog wet nodig hebben? Dan moest ik vooral niet aarzelen contact op te nemen.

GoodgirlsCompany is erg blij met de kleding van Serendipity Organics. Vooral omdat het zo kleurrijk en modieus is. Stiekem denken we bij organische kleding vaak toch nog aan kledingstukken die bestaan uit voornamelijk wit katoen en vaak een alternatieve look en feel hebben. En daar zijn we geen fan van. Wij willen kleding waarmee je laat zien dat organische kleding hip kan zijn en niet persé voor kinderen van geitenwollensokken-ouders met dito linnentas. Serendipity Organics bewijst volkomen het tegendeel met juweeltjes zoals de paarse strikjurk hier onder.

Je koopt Serendipity Organics bij:
Baby Naturel
Kleine Sam
Baby Natura

Labels: ,

dinsdag 30 maart 2010

Dutch Kiddies Lifestyle

Dutch Kiddies Lifestyle heeft een uitgebreid assortiment met de de allerhipste, allerleukste en allermooiste hebbedingen en cadeautjes voor baby's, kinderen en hun mamma’s. De zussen en eigenaressen van Dutch Kiddies, Danmny en Mirella, zijn trots op de originele, trendy artikelen uit ons "kikkerlandje" en promoten daarom graag Nederlandse designers. Maar buitenlandse designers zijn ook van harte welkom zolang hun producten maar aansluiten bij wat onze ‘Dutch Kiddies’ willen.

Handgemaakt dus uniek
Veel van Dutch Kiddies Lifestyle's de artikelen zijn handgemaakt en daarom uniek. Op overzichtelijke wijze vind je een uitgebreid aanbod met spulletjes voor het slapen gaan, spelen, in de keuken, speciale gelegenheden of alleen voor jongens of meisjes.

Dutch Kiddies Lifestyle is een winkeltje met een op en top Hollands aanbod maar onder 'Go Dutch!' vind je allerlei producten met een wel heel Hollands tintje. Delftsblauw, rode ruitjes, tulpen molens…alles waar we bekend om staan. Dit thema is al weer en hele aantal jaren hot voor de babykamer en Dutch kiddies biedt dan ook nog een leuke selectie spulletjes die je vast nog niet hebt

GoodGirlsCompany gaat voor de Proud MaMa ketting. Een ketting waarmee je laat zien dat je een trotse moeder bent. Deze prachtige ketting bestaat uit een label en een zoetwaterparel en twee grote (8 mm) Swarovski stenen. Leuk om te geven, maar ook leuk om te krijgen….voor Moederdag (hint).

Labels: , ,

maandag 29 maart 2010

Behangbomen van Inke Heiland

Muurdecoraties heb je in verschillende soorten en maten. Van decoratief fotobehang en muurstickers tot de interieur silhouetten en behangbomen van Inke Heiland. Afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie ontwierp Beelden kunstenaar Ineke de behangbeesten in eerste instantie voor de kamer van haar zoon. Ze was zo tevreden over het resultaat dat ze in 2904 de stoute schoenen aantrok en ze exposeerde op een beurs. Daar waren de reacties lovend. Gevolg? Inke breidde de collectie uit met interieursilhouetten en behangbomen.

Vooral van de behangbomen is GoodGirlsCompany helemaal weg. Deze bestaan uit een boomstam en een groot aantal individueel te bevestigen bladeren.De silhouetten worden van originele vintage en designer behang gemaakt en met de hand gesneden in hun eigen atelier.
Bestel je de behangboom via Inkes website dan krijg je een handig doe-het-zelf pakket met uitleg, kwastje en behanglijm in een posterkoker.


Labels: , ,

zondag 28 maart 2010

SimsalaKIM

Leuk he? Dit knisperdoekje in Hollands thema. Met het Delftsblauwe printje past het feilloos binnen het interieur van Rockers babykamer. Het doekje is afkomstig van SimsalaKIM. Een Nederlandse webshop boordevol leuke kinderkameraccessoires, kinderkamerkunst en kleding. Authentieke producten die met liefde, zorg en met de hand gemaakt zijn. En dat levert een heel breed assortiment op. Van spenendoekjes, tot schortjes en van kussens tot knisperdoekjes.

Iets goeds voor de wereld doen
Eigenaresse Kimberly Rosier vindt het belangrijk om iets goed voor de maatschappij te doen en daarom gaat 10% van elke verkocht product naar een goed doel. Een doel dat met kinderen te maken heeft zoals KiKa, WarChild of No Kidding. Erg handig want zo hoef je je nooit schuldig te voelden als je net iets meer uitgeeft dan je wilde ;-)

Ons oordeel over SimsalaKIM
SimsalaKIM is een webshop waar menig meisjesmamma haar hart ophaalt. De producten zijn zo leuk, vrolijk en eigentijds dat je je bijna in moet houden niet teveel te kopen. Naast de knisperdoekjes is GoodGirlsCompany ook weg van de zelfgemaakte schilderijtjes. Voor nog geen 10 euro hang je iets aan de muur waar de hele kinderkamer van opvrolijkt.

Labels: , , ,

vrijdag 26 maart 2010

Pomme

Heb jij dat ook? Die bijna onbeheersbare drang om bij de eerste aarzelende lentezonnestralen je huis helemaal te willen herinrichten? Krokusjes en narcissen hier, en paasmandje daar… . En zo stuitte ik tijdens de grote voorjaarschoonmaak ook op de kinderkamers. Rockers kinderkamer is nog heel stylisch verantwoord. Maar die van Princess is een ander verhaal. Het is nooit goed. Nou ja, In mijn ogen dan. Recent kreeg ze een nieuwe kledingkast om haar alsmaar verder uitdijende kledingcollectie in te herbergen. Wat nieuwe speelse haakjes aan de muur mat daaraan vast enkele mandjes, een slinger aan het plafond een decoratief kapstokje...en toch, toch kriebelt het.

Zo belandde GoodGirlsCompany op de site van Pomme. Een lieftallig winkeltje gevestigd in Brooklyn. Hun assortiment bestaat uit decoratieve woonaccessoires, speelgoed en cadeautjes. Vooral van de vrolijk gekleurde dekentjes, het grote poppenhuis (hebben!) en de handgemaakte Apoline lappenpop zijn we weg. Ik denk dat ik vast nog wel een leuk plekjes in de kamer van Princess kan vinden… .

Labels: ,

donderdag 25 maart 2010

15% korting bij Mies en Moos

Van 25 maart tot en met 2 april ontvang je 15% korting op de nieuwe collectie van Mies en Moos.  Dit geldt voor kleding, zomernachtponnen en beddengoed.

Lees hier onze review van Mies & Moos.

Labels: , ,

woensdag 24 maart 2010

De biologische babykamer

Sinds vorig jaar zijn wij thuis met biologische producten begonnen. Dat was toch een hele stap. Tijdens je eigen kinderjaren raak je bekend met bepaalde producten. Als je dan zelf kinderen krijgt, gebruik je haast automatisch dezelfde producten die je moeder ook voor jou gebruikte dus het duurde even voordat we daar los van kwamen.

Omring je wereldwonder met het beste van de natuur
Het besef dat mijn jongste dochter Rocker nog zo puur is en ik de kans krijg om bij haar met een schone lei te beginnen, gaf de doorslag. Voor aanstaande ouders die hun wereldwondertje vanaf het begin willen omringen met het beste van de natuur is er de webshop de biologische babykamer. Bij de biologische babykamer vind je van alles dat je nodig hebt voor de babykamer. Producten die mooi en handig zijn, en bovendien ook nog eens goed voor uw baby en het milieu.

Eigenaresse Amber van den Braak stelt dat een groeiende groep mensen zich bewust is van het belang van biologische producten. Maar wanneer je op zoek gaat naar biologische producten voor de babykamer is het aanbod minimaal. De biologische babykamer biedt daarin uitkomst. Vanuit je luie stoel, vul je in een keer je winkelmandje met alle benodigde producten.

Gifvrij slapen
De keuze voor een biologische babykamer is niet zo vreemd. Je baby brengt een groot gedeelte van de eerste levensjaren door in haar bedje. Juist daarom is het belangrijk dat het bedje een gezonde en veilige omgeving is. Met een ledikant en matras van biologische en andere duurzame materialen maak je een gezonde en veilige keuze voor je baby. Als je het bedje dan ook nog opmaakt met bijpassend biologisch beddengoed weet je zeker dat je kindje gifvrij slaapt. En dat is natuurlijk wel zo prettig!

Naast een uitgebreid beddengoedassortiment verkoopt de biologische babykamer ook de nodige basiskleding,verzorgingsproducten en producten voor in bad. Natuurlijk allemaal biologisch.

Labels: , , ,

dinsdag 23 maart 2010

I love gorgeous lente 2010

Een van de collectie waar altijd naar uitkijken is die van I love gorgeous. Deze collectie wordt ontworpen door Lucy Enfield en Sophie Worthington en bevat prachtige en draagbare kleding voor meisjes vanaf 1 tot en met 13 jaar. I Love Gorgeous neemt traditionele technieken zoals smocking en moderniseert deze door hippe stoffen. Het resultaat is prachtige en tijdloos.

Of het nu gaat om de prachtige Marie Antoinette jurk die ze afgelopen kerst maakten bij I love gorgeous kom je altijd ogen te kort om alle prachtige jurken en details te bekijken en het liefst zou je alle jurken wel willen hebben voor je kleine meid. GoodGirlsCompany vindt dan ook dat I love gorgeous ‘LOVE’ gerust in capitalen mag schrijven.

Op de website kun je de kleding bestellen verzendkosten binnen Europa zijn 6 pond. Daarbuiten 8 pond, maar je kunt I love Gorgeous kopen bij:
Beenutzz

Labels: ,

zondag 21 maart 2010

Oriental Winter

Morgen is het misschien wel officieel de eerste rokjesdag van deze lente en toch grijp ik mijn blog van vandaag aan om alle ogen te richten op de wintercollectie 2010 van Mill & Mia. De Nederlandse winter heeft lang genoeg geduurd maar de Australische winter is niet het zelfde. En dat zie je in de mode terug. Dit keer werd Mill & Mia geïnspireerd door Aziatische invloeden en combineerden het in een prachtige collectie genaamd: Oriental winter. Het resultaat? Kimono-achtige jurkjes en tunieken en mooie subtiele prints.

Na de prachtige zijden jurkjes van vorige jaar en een zesde plek in ons jaaroverzicht laat Mill & Mia ook dit jaar zien dat ze nog steeds weten te verrassen.
Wil jij weten wat GoodGirlsCompany van Mill & Mia vond? Klik dan hier.

Labels: , , ,

vrijdag 19 maart 2010

Mialeentje en Bramboy

Mialeentje is unieke, handgemaakte kleding voor de 'alledaagse diva'. Diva’s komen in verschillende soorten en maten daarom biedt Mialeentje kleding vanaf maat 50 t/m m 134. Het idee achter de kleding is zo simpel dat je er haast van baalt dat je er niet zelf opgekomen bent. Elk Mialeentje en bramboy kledingstuk is gemaakt uit tweedehands (merk)kleding en materialen. Dat levert unieke maar vooral duurzame, CO2-neutrale kinderkleding op voor een betaalbare prijs!

Het brein achter Mialeentje is Lizanne Hennessey. Ondernemer, ontwerpster en moeder van een Mia Leentje en Bram James Patrick. De van oorsprong Amerikaanse ontwerpster is erg milieu-bewust en gelooft in duurzaamheid en het hergebruik van materiaal. Met de Mialeentje kledinglijn geeft ze handen en voeten aan haar ideaal. Ze haalt bestaande kledingstukken uit elkaar en combineert ze vervolgens tot iets nieuws, speels en uniek. Elk mialeentje product is daarom helemaal uniek, helemaal exclusief en bovendien met veel liefde en zorg gemaakt.

Ons oordeel over Mialeentje
tweedehands kleding...sommige onder ons zweren er bij, anderen combineren nieuw met tweedehands en er zijn ook enkele lezers die er niets van weten moeten. Toch zijn dat uitzonderingen want het succes van Markplaats en Ebay laat zien dat de meeste moeders toch aardig de weg naar andermans afgedankte-maar- nog-heel-goed-draagbare-kleding weet te vinden. Het leuke van Milaeentje vind ik dat zij er iets heel unieks van weten te maken en zo een oud kledingstuk totaal nieuw leven in blazen. Dat doet Mialeentje op een modieuze manier kijk maar hier onder:

Labels: ,

woensdag 17 maart 2010

Laat de wind maar door je haren waaien

Het lijkt eindelijk de goede kant op te gaan. Na een (te) lange winter kon je je vorige week de eerste tekenen zien/horen/voelen van de naderende lente. Bij GoodGirlsCompany werd het warme weer verwelkomt met een minivoorjaarsschoonmaak en het voorzichtig aanpassen van de nieuwe lente/zomerkleding. Nieuwe kleding is nooit af zonder nieuwe accessoires. En voor haaraccessoires ben je bij Flirty Bird aan het goede adres. Deze lente laten lanceren zij een nieuwe haarbandenlijn. Een must have voor elke mini-fashionista!

Labels: ,

maandag 15 maart 2010

Kleine Sam

De naam klinkt misschien als een webshop voor kleine jongens, maar niets is minder waar. Kleine Sam is een webshop voor baby’s peuters, kleuters en kinderen. Het verkoopt kinderkleding en houten speelgoed gemaakt van kwaliteitsproducten die op een eerlijke manier geproduceerd worden. Eerlijk voor mens en natuur.

Bijdragen aan een verantwoord leven
Natuurlijk kunnen topmerken als Urban Elk, Duns Sweden, Piccalilly, Lana natural wear, Serendipity en Katvig niet ontbreken. Zo draagt Kleine Sam bij aan een verantwoord leven.

Hier bij GoodGirslCompany zijn we ook steeds meer bezig met duurzaamheid en ecologische producten. Beetje bij beetje en stapje voor stapje gaan we de goede richting in. Op het gebied van kleding is er nog veel te winnen. Daarom vinden wij het ideaal dat er online kinderkledingwinkels zijn met een uitgebreid scala aan producten. Producten met een verschillende look en feel die een grote markt kunnen voorzien. Of je nu houdt van de kleurrijke kleding van Duns Sweden, Je dochter zich een sprookjesprinses waant in de kleding van Picallily of je voor de eenvoudige rijke materialen van Serendipity kiest, je steentje bijdragen aan een schonere wereld kun je nu geheel in stijl doen met Kleine Sam.

Labels: ,

vrijdag 12 maart 2010

Ses Petites Mains

Ses petites mains verwijst niet alleen naar de dragers van de kleding maar ook naar de prachtige details. Details die het verschil maken tussen kleding die je op den duur wegdoet of kledingstukken die je voor altijd in een doos op zolder bewaart om door te geven aan je (klein)kinderen.

Jong geleerd is oud gedaan
De kleding wordt ontworpen door eigenaresse Beth Miles en gemaakt in San Fransisco. Als jonge moeder bezocht Beth kledingbeurzen, vlooienmarkten en andere plekken waar je tweedehands kleding tegenkomt, opzoek naar kleding die tijdloos is. Beth ontwerpt de kleding ook vanuit de visie dat de kledingstukken met elkaar en over elkaar gedragen moet kunnen worden. Tuniekjes met bermuda’s, lange T-shirts die ook dienen als jurk… .

Als jongste van 7 kinderen leerde Beths moeder haar naaien, breien, borduren en haken. En dat Beth talent had, viel ook haar zussen op. Moest er iets gemaakt worden? Beth was de eerste aan wie ze het vroegen. Jong geleerd is oud gedaan en daarom Beth werkte voor veel gerespecteerde modehuizen.

Als je de kindertijd waardeert
Toen haar eerste dochter werd geboren en ze naar San Fransico verhuisde, sloeg Beth een andere weg in. Zich bewust van de vergankelijkheid van de kinderjaren koos Beth ervoor om van elke dag te genieten en het rustiger aan te doen. Met de oprichting van Ses petites mains combineert ze haar waardering voor de kindertijd met haar liefde voor prachtige stoffen. En dat vind gehoor bij een grote groep bewonderaars.

Labels: ,

 
GoodGirlsCompany: maart 2010

This page has moved to a new address.

GoodGirlsCompany