GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

maandag 30 augustus 2010

Update Indygo artwear

Vorige jaar schreef ik het volgende over Indygo artwear:
Indygo artwear wordt gemaakt in Kaapstad aan de voet van de Tafelberg. Sinds 1992 vangt oprichtster Elana van der Walt het begrip ‘meisjesachtig’ in handebeschilderde kledingstukken.
Lees verder

Labels: ,

vrijdag 27 augustus 2010

Trelise Cooper (Kids)

Wat hebben Meg Ryan, Julia Roberts, Reese Whiterspoon en Catharina Zeta Jones met elkaar gemeen behalve dat ze alle vier3 actrices zijn? Enig idee? Trelise Cooper!
Lees verder

Labels: ,

woensdag 25 augustus 2010

Elodie & Elvis

Zoals je weet, heb ik een zwak voor kleding die van Down Under komt. Telkens wanneer ik een nieuwe merk ontdek besef ik weer : “Wat is dat toch een onontdekte markt!” Deze keer was het de beurt aan de kleding van Elodie & Elvis.
Lees verder

Labels: ,

maandag 23 augustus 2010

Gespot: een winterse rokjesdag

Ook in de winter kun je rokjes dragen, Combineer het met een leuke maillot, vrolijke legging of een stel eigenwijze kniekousen. Natuurlijk mag het meest belangerijke ingrediënt niet ontbreken: de rok. Mogen wij een paar mooie exemplaren van Lemon Loves Lime suggereren?


Labels: , ,

zondag 22 augustus 2010

SHOKAY

Soms besef ik dat ik iets bijzonders gevonden heb. Een product of kledingmerk waar ik toevallig op stuit, blijkt dan zo bijzonder verhaal te hebben en, nog beter, niet beschreven in het Nederlands dat het daardoor al een unieke primeur is. Dat is mijn verhaal achter SHOKAY. Ik besefte het niet meteen, maar gaandeweg vielen de stukje sop zijn plaats en klopte het gewoon. Laat me je meenemen op een reis die mij naar de Himalaya bracht om me uiteindelijk in Nederland te doen eindigen met Snooshy....
Lees verder

Labels: , , , ,

Snooshy

Ik was verbaasd over de snelheid waarmee SHOKAY mijn e-mail beantwoordde. Maar ik was nog verbaasder toen zij mij doorverwezen naar Francis Hörters. Een Nederlandse vrouw die Snooshy maakt.
Hippe poppen gemaakt van yak wol.

Lees verder

Labels: , , , ,

donderdag 19 augustus 2010

Gespot: Lekker dromen


Gespot: Deze lieve dream-cover van Hagou Originals. De dream-cover- met een heerlijk warm afritsbaar dekentje- is gemaakt van babyzachte, natuurlijke en makkelijk wasbare materialen in originele combinaties en kleurstellingen. Fijn voor de kleintjes en makkelijk voor de papa’s en mama’s.

Labels: , , ,

woensdag 18 augustus 2010

Mill & Mia zomercollectie

Mill & Mia bestaat sinds 2003 en ontwerpt kleding voor kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar. Hun visie? Kinderen moeten zich mooi kunnen voelen in onze kleding want wanneer je je goed voelt, doet dat ook iets met je eigenwaarde. Mill & Mia ondersteunt een aantal jonge Australische ontwerpers en geeft hen de kans hun collectie op de markt te brengen en aan een breed publiek te tonen. Dat dit een zeer goed idee is, zie je wanneer je de zomercollectie bekijkt. De zomercollectie bestaat uit verschillende jurken in poederdons kleuren.


Labels: , , ,

Tales of Freedom

 Een aantal topstukken uit de Oilily wintercollectie 

Labels: , ,

dinsdag 17 augustus 2010

Fauna Extreme

Recent las ik ergens dat inspiratie je op de gekte momenten kan overvallen. Zomaar uit het niets heb je een aha-moment dat je leven voorgoed verandert. Dat overkwam thuisblijfmoeder Sarah Broyles ook. Sarah is een fanatieke hardloopster. Op een dag toen ze in heer tuis bezig was, je kent het wel, i-pod - want je moet het nuttige met het aangename verenigen- kreeg ze een fantastisch idee: Fauna Extreme.
Lees verder

Labels: , , ,

maandag 16 augustus 2010

Kidsfeestje


Nu Princess dit najaar naar de bassischool gaat, is het een kwestie van tijd voordat ik kennis heb gemaakt met een nieuw fenomeen:kinderfeestjes. Met sites als Kidsfeestje is verjaardagsstress verledentijd.
Lees verder

Labels: ,

zondag 15 augustus 2010

Koopjekinderkleding voor betaalbare kinderkleding

Als moeder is het een uitdaging om je kind er leuk en verzorgd uit te laten zien tegen een prijs die binnen het budget blijft. Margriet, eigenaresse van Koopjekinderkleding en trotse moeder van 3 kinderen heeft sinds 2008 van deze hobby haar werk gemaakt. Koopjekinderkleding is een webwinkel met een ruim aanbod in kinderkleding voor kinderen vanaf maat 50 t/m maat 182. Variërend van outlet tot nieuwe merkkleding. Betaalbaarheid is daarbij een groot aandachtspunt, evenals een uitstekende service.
Lees verder

Labels: , ,

zaterdag 14 augustus 2010

FISSIE, dan heb je iets unieks in handen


In februari 2009 opende webwinkel FISSIE haar deuren. Het is begon allemaal met het maken van labeldoekjes. Maar het een leidde tot het ander en uiteindelijk kwam daar nog een heleboel meer leuke hebbedingen uit voort zoals babymutsjes, lakentjes en dekbedovertrek. Eigenaresse Jolanda Leurs bedenkt en maakt alles zelf en vindt het een leuke uitdaging om producten te maken die de unieke style van FISSIE goed weergeven. “Ik ben regelmatig op zoek naar leuke hippe stofjes, lintjes en applicaties, omdat weer tot een leuk en uniek resultaat te brengen. Het is echt even ontspannen als ik met de website bezig kan gaan, en de spulletjes kan gaan maken.”
Lees verder

Labels: , ,

vrijdag 13 augustus 2010

Yunginz

Ze zeggen wel eens dat vrouwen nooit genoeg kunnen krijgen van schoenen. En dat klopt, vooral wanneer het om mijn eigen schoenen gaat, maar als het om kinderschoenen gaat, ligt dat weer heel anders. In mijn tijd- wat klinkt dat oud- ging mijn moeder eens per jaar met mij naar de schoenenwinkel. Hier werden mijn voeten opgemeten en kreeg ik degelijke (lees: spuuglelijke) schoenen aangemeten. Ik kreeg alleen nieuwe als ik er ingegroeid was. En onder elk kledingstuk droeg ik die schoenen. Ongeacht of het erbij stond en hoe pijnlijk dit ook was voor mijn modegevoelige hartje. Tegenwoordig is goed kinderschoeisel een stuk modieuzer. Een heel leuk kinderschoenenmerk is Yunginz.
Lees verder

Labels:

donderdag 12 augustus 2010

Zo!

Afgelopen winter heeft voor een ware babyboom om mij heen gezorgd. Het lijstje met te verwachten baby’s is eindeloos. En in de komende weken moeten er nog heel wat kinderkamers uit de grond gestampt worden. Waarom zou je de kinderkamer geen persoonlijk tintje geven met een leuk woordje of een naam? Dat kan met ZO!
Lees verder

Labels: , , , ,

Oilily wintercollectie 2010 meisjes

Na de babycollectie kan de meisjescollectie natuurlijk niet achter blijven. Ik weet niet hoe Oilily het doet, maar de kleding oogt altijd heel vertrouwd zonder dat je denkt “gaap, dat heb ik al gezien”.
Lees verder

Labels: , ,

woensdag 11 augustus 2010

Sarah's Silks

Kinderen zijn fantasievol. In hun belevingswereld is alles mogelijk. Ik bouw hutten, boten en andere bouwwerken. Gewoon van een paar oude dekens. En als Princess een stuk stof om zich heen slaat, is het plots de prachtigste baljurk. Eentje waar mijn oude galajurken niet aan tippen kan. Houd jouw dochter hier ook van en ben jij zo’n moeder die het stimuleren van de kindergeest hele balengrijk vindt? Dan moet je eens bij Sarah’s Silks kijken.
Lees verder

Labels: , , , ,

dinsdag 10 augustus 2010

Oilily wintercollectie 2010 baby's

De Oilily babycollectie voor deze winter is gewwleidg. Je kunt kiezen uit lekker eigenwijze kleding met veel persoonlijkheid zoals bij dit Haska vest. Of je gaat voor lief en klassiek zoals bij die schattige Dolores jurkje.

Labels: , ,

maandag 9 augustus 2010

Oilily wintercollectie 2010

Het gaat goed met Oilily. Vorige jaar nog werd het merk failliet verklaard. Maar nadat de oorspronkelijke oprichters het terugkochten en er naast geld vooral liefde en betrokkenheid in staken, zit Oilily weer helemaal op de goede weg. Hun nieuwste collectie ‘Gipsy Tales of Freedom’ is een vrolijke mix van folkloristisch invloeden.
Lees verder

Labels: ,

zondag 8 augustus 2010

Early Days

Ben je opzoek naar mooie schoentjes voor je kleine prinses die niet overal verkrijgbaar zijn, iets unieks en exclusiefs zonder dat je daarvoor de de hoofdprijs betaalt? Kijk dan eens op Majesteitjes.nl . Zij verkopen sinds kort als eerste webwinkel in Nederland het merk Earlydays.
Lees verder

Labels: ,

vrijdag 6 augustus 2010

Servane Barrau Designs

Sterke vrouwen. Daar houd ik van. Ze zijn een voorbeeld voor mij en hun aantal is dun gezaaid. Ik bedoel niet het soort vrouwen die anderen naar beneden trapt of als voetensteun gebruikt om zelf hogerop te komen en het dan over “Survival of the fittest” heeft. Nee, ik bedoel de vrouwen die zelf over ongelofelijke veerkracht beschikken. Die als ze hard vallen opkrabbelen. En als het voelt dat hun hoop als een zijden draad tussen hun vingers doorglipt er aan het eind een knoop in maken en volhouden. Zo’n vrouw is Servane Barrau van Servane Barrau Designs.
Lees verder

Labels: , ,

woensdag 4 augustus 2010

Chalk n Cheese

Mijn liefde voor kinderkledingmerken uit Australië kan je haast niet ontgaan zijn. Ik houd ervan omdat het aan de ene kant dicht bij Europese kinderkleding staat , maar aan de andere kant durven de Australiërs nog een ding: experimenteren. Ook Chalk n Cheese is weer zo’n fantastisch Australisch kinderkledingmerk.
Lees verder

Labels:

dinsdag 3 augustus 2010

Emma & Avery

“Je boft maar dat je meiden hebt, meisjeskleding is zoveel leuker dan jongenskleding”, verzuchtte de vrouw en moeder van 2 zonen enigszins jaloers. En gelijk heeft ze. Hoewel ik er niet al te veel verstand van heb, is er best wel leuke jongenskleding op de markt. Maar het haalt natuurlijk niet bij het uitgebreide scala aan meisjeskledingstukken. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat er genoeg webwinkels zijn die zich alleen op meisjes richten. Emma & Avery is er een van.
Lees verder

Labels: , ,

maandag 2 augustus 2010

Suits you well

Meestal staan de zomermaanden in teken van bruiloften. Logisch want dan heb je ook het meest kan sop mooi weer in ons kikkerlandje. Wat voor d een prachtige bijzonder tijd waar ze naar toeleven, kan voor de ander een puur stressmoment zijn. Stress omdat het ze maar niet lukt om bruidskleding voor de kinderen te vinden. Gelukkig is er Suits you well.
Lees verder

Labels: , , ,

zondag 1 augustus 2010

Onderkleertjes

Aan de bovenkleding van mijn dochters besteed ik vaak veel aandacht. Dat is wat je het eerste ziet. Maar met wat ze daar onder dragen kunnen ze ook behoorlijk hun individualiteit uitdrukken. Of het nu een romper of een hemdje iser is genoegd moois verkrijgbaar. Houd je net zoals ik van vrolijk en hip kinderondergoed dan waan je je bij Onderkleertjes in een paradijs.
Lees verder

Labels: , ,

 
GoodGirlsCompany: augustus 2010

This page has moved to a new address.

GoodGirlsCompany