GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

maandag 25 mei 2009

Maxi-Cosi Axiss


Wanneer je net zoals ik niet groot bent, is het behelpen. Je zult ontdekken dat je kinderen als snel groter dan je zijn- en erger nog- dat ook heel goed doorhebben. Gelukkig duurt het nog een aantal jaren voordat dit echt het geval is. En voorlopig heb ik genoeg aan dagelijkse hindernisjes overwinnen. Zoals bijvoorbeeld een kind achterin de auto zetten.

Niet meer in bochten wringen
Dagelijks sta ik mij in allerlei bochten te wringen. Eén voet op het trottoir, en één been in de auto terwijl ik mijn hoofd in houd om niet met mijn haren verstrikt te raken in de handgreep boven de deur. Heel wat keren, scheld en tier ik binnensmonds. Tevergeefs…dacht ik totdat ik deze maand een kindertijdschrift opensloeg en meteen laaiend enthousiast riep: “Zoiets moet ik hebben!”
Ik hield een advertentie van de Maxi Cosi Axiss vast. Een autostoeltje met een revolutionair design; het draait naar je toe.
Zoals je op de website van Maxi-Cosi kunt lezen: ”Ouders hoeven zich niet meer in moeilijke bochten te wringen om hun kind comfortabel in het autozitje te zetten: de Axiss draait namelijk eenvoudig naar je toe!” Maxi-Cosi Axiss is een universeel autostoeltje voor kinderen vanaf 9 maanden tot 4 jaar (9 tot 18 kg).

Voordelen
• Autozitje roteert 90 graden naar links of naar rechts
• Je kind kan comfortabel in het zitje worden gezet
• Praktische haken houden de harnasgordel opzij.
• In gedraaide positie is het vastzetten van de harnasgordel veel gemakkelijker
• gordelhoogte past zich automatisch aan als de hoogte van de hoofdsteun wordt versteld.
• Het autozitje is eenvoudig te installeren met een 3-puntsautogordel.
• Het gordelspanningsysteem zorgt voor rotsvaste bevestiging in de auto.
• Handige kleurenindicator die laat zien of het autozitje correct is geïnstalleerd.
• 5 verschillende zit- en slaapposities worden versteld

Oordeel:
Met zijn 330 euro is de prijs aan de hoge kant. Voor dat bedrag moet het dan ook wel heel wat zijn. Het lijstje met voordelen ziet er aanlokkelijk uit. En doet mij toch serieus besluiten om straks wanneer de jongste uit haar Maxi-Cosi CabrioFix gegroeid is, ook dit stoeltje in overweging te nemen.

Voor mijn oudste dochtertje gebruik ik nu al weer anderhalf jaar de Maxi-Cosi Tobi. En dat bevalt goed. De automatisch openstaande gordels zijn handig en door de kleurenindicator weet ik altijd zeker dat ze goed vastzit. Met een ruk aan de onderkant, zet ik hem in zijn slaapstand.

De keuze voor dit autostoeltje kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Eigenlijk begint het zodra je een baby krijgt. Doordat Maxi-Cosi in de afgelopen jaren ruimschoots bewezen heeft betrouwbare autostoeltjes te maken, ben je al snel geneigd er zo eentje te kopen voor je ongeboren kind. Voorzien van allerlei kleurencombinaties- of special edition zoals in mijn geval- is het voor iedere ouder mogelijk er eentje naar wens te vinden. En daarmee begint de loyaliteit voor Maxi-Cosi. Wanneer je baby vervolgens te oud wordt voor die CabrioFix, is het voor de handliggend dat je bij een peuterstoeltje ook weer hetzelfde merk overweegt. Je weet immers wat je eraan hebt en bij een nieuw merk moet je altijd maar afwachten.

Van Maxi-Cosi vind ik het daarom slim om een nieuw stoeltje te introduceren die nog meer gemak belooft. Het laat zien, dat ze begrijpen met welke alledaagse situaties de ouders van nu worstelen. Ook al ligt de prijs hoger dan de- ook al dure- Maxi Cosi Tobi wanneer het op de veiligheid van je kind aankomt, telt maar één ding; daar bezuinig je niet op!

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Maxi-Cosi Axiss

This page has moved to a new address.

Maxi-Cosi Axiss