GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

zaterdag 4 juli 2009

Kessebes Toys

Kessebes Toys
Ongeveer twee jaar geleden hoorde Mylo Freeman (schrijfster en illustrator van kinderboeken) het verhaal over een klein Surinaams meisje dat niet kon geloven dat er ook donkere prinsesjes bestaan. Waarom? Nou omdat de prinsessen die we meestal om ons heen zien blond haar en blauwe ogen hebben. Hier werd ze zo door geraakt dat ze er onmiddellijk iets aan wilde doen. Dat was de geboorte van prinses Arabelle; een prachtig donker popje met vlechtjes.

Daar bleef het niet bij. Inmiddels bestaat er ook een Chinees prinsesje en natuurlijk het exemplaar met blond haar en blauwe ogen. Alle poppen zijn prachtig gemaakt en delen dezelfde boodschap: Prinsessen bestaan er in alle huidskleuren.

Ervaring
Sinds mijn oudste dochter 3 maanden is, is ze lid van de bibliotheek. Naar mijn mening kun je kinderen niet jong genoeg liefde voor boeken bijbrengen. In de afgelopen jaren hebben we heel wat boeken gelezen. De boeken van Mylo Freeman; 'Zusjes' (nadat ze een zusje had gekregen),'Broertjes' en 'Prinses Arabelle is jarig' hebben we in de afgelopen maanden ook gelezen. Ik vind het leuk dat er steeds meer multiculturele literatuur verkrijgbaar is en ik haar op die manier leer, mensen te beoordelen op hun innerlijk niet op uiterlijk.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Kessebes Toys

This page has moved to a new address.

Kessebes Toys