GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

donderdag 3 september 2009

Eternal creation

Nadat ontwerpster Frances Carrington in 1994 afstudeerde aan the East Sydney institute of fashion design schreef ze zich in voor Australian Volunteers Abroad ( een Australische vrijwilligersorganisatie) in de hoop dat ze haar ervaring en kwaliteiten kon inzetten in Afrika. Maar in plaats van Afrika werd het India.
Ze werd verantwoordelijk voor de vluchteling kleermakersafdeling van het Norbulingka Institute in Dharamsala; het land van de Dalai Lama en het Tibetaanse regering in ballingschap. Het was haar taak om de pas gearriveerde Tibetaanse vluchtelingen de kneepjes van het kleermakersvak en het ontwerpen van kleding bij te brengen. Nog voordat ze weer terug naar huis ging, was het aantal personeelsleden gestegen van 2 tot 15 fulltime medewerkers.


Totaal verliefd geworden op de Tibetaanse en Indiase cultuur, en niet te vergeten de prachtige berglandschappen, was France vastbesloten om voor het eind van haar dienstperiode een manier te vinden om haar vaardigheden in te zetten op een manier die ten goede komt aan de lokale bevolking. Voorzien van haar vaders 5000 Australische dollar richtte Frances in 1999 Eternal Creation op met als doel in Vrouwen nachtkleding en accessoires te voorzien.Hoewel de eerste paar jaren moeilijk waren, groeide Eternal Creation in een paar jaar uit tot een van de in een van de grootste privé ondernemingen uit de regio. Frances en haar team overwonnen heftige moessons, stroomstoringen en watertekorten.

Na de geboorte van haar 2 kinderen was het voor Frances een hele logische stap om ook Eternal Creation kinderkleding te verkopen. Alsof iedereen erop had zitten wachten, vloog de kleding als warme broodjes over de toonbank. In 2005 opende Eternal Creation de Himalaya Tailoring Centre in lager Dharamsala. De kleding van Eternal Creation wordt in meer dan 2000 winkels in Australië en Europa en Azië verkocht.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Eternal creation

This page has moved to a new address.

Eternal creation