GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

maandag 11 januari 2010

Coco & Ginger


Wanneer jezelf opgroeit in sari’s meegenomen uit India, batiks en zijden jurkjes is het niet zo verwonderlijk dat hier je voorkeur naar uitgaat. Daarom begon oprichtster Saffron na de geboorte van haar tweede dochter Coco & Ginger. Een merk vernoemd naar haar twee dochters.

Een serieuze business
Ervaring had ze voldoende omdat ze jaren op Bali werkte voor een Amerikaans confectiebedrijf. Daar wilde ze niet naar terug. Ze behield haar interesse om zelf kleding te maken. Voor Ginger maakte ze jurkjes uit oude batiks en stoffen die ze op haar zoektochten vond. Dit viel zo goed in de smaak bij moeders uit haar babyklasje dat Saffron er een paar extra maakte die ze aan hen verkocht. En wat begon als een uit de hand gelopen hobby, ontpopte zich als een serieuze business. Saffron woont nog steeds op Bali. Daardoor heeft ze een goede relatie met haar oude contactpersonen. Wanneer ze een idee heeft, weet ze precies wie ze benaderen moet om het uit te voeren.

Fair Trade
Coco & Ginger probeert zoveel mogelijk volgens de principes van Fair Trade te handelen daarom onderhoudt en ontwikkelt Saffron goede relatie met de haar werknemers. Kleine oplage en veel handgemaakte details maken Coco & Ginger uniek. En wanneer je een merk naar je kinderen vernoemt, geeft het dat iets extra’s. Veel ontwerpen worden puur en alleen gemaakt om aan Gingers grillen te voldoen. Toch heeft Saffron ook andere inspiratiebronnen zoals een prachtig schilderij , een Frans interieurmagazine of een regenachtige zomerdag.

Meer verkoopkanalen
Zomer 2010 ziet er veelbelovend uit. Coco & Ginger komt met veel bloemenprints, retro batiks, prachtige witte jurkjes voor speciale gelegenheden en nog veel meer handwerk.Op dit moment wordt Coco & Ginger verkocht op Bali, in de Aman resorts in Indonesië en zijn er verschillende Australische webwinkels die het merk verkopen. Coco & Ginger werkt hard aan het vinden van meer verkoopkanalen.

Bron: Baby’s got style

Je kunt Coco & Ginger kopen bij:
Baby’s got style
Ten little Indians

Modern little Munchkins
Tiny People

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Coco & Ginger

This page has moved to a new address.

Coco & Ginger