GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

donderdag 12 november 2009

Opal Petit Clothier

Tijdens een van mijn internetzoektochten naar nieuwe kleding kwam ik op de website van Opal Petit Clothier terecht. Wat een toevallige ontmoeting had kunnen zijn, werd een avond boordevol inspiratie! Aan het eind wist ik het zeker; ik ben verkocht! En ik niet alleen bleek uit het e-mailcontact dat ik met Tammi Swanson had. Volgens haar was er veel interesse vanuit Nederland. Hoog tijd dat wij hier bij GoodGirls eens aandacht besteden aan Opal Petit Clothier.

Oprichtster Tammi Swanson is een duizendpoot. Zo’n vrouw die alles kan en waarbij het nog lukt ook! Naast kledingontwerpster is ze fotograaf, styliste, visagist en was ze model. De styliste in Tammi was altijd opzoek naar de perfecte items voor de fotoshoot. Wanneer je zolang als je je herinneren kunt omgeven bent door fotoshoots en mode, is het niet verwonderlijk dat jezelf ook met dit virus aangestoken wordt. Dus volgde ze haar passie; kinderkleding ontwerpen en kindermodefotografie.

Europese vintagekleding op een eigentijdse manier
Bij Opal Petit Clothier gaat het erom een verhaal te creëren dat de sfeer en schoonheid van het kind-zijn uitademt. Men vindt inspiratie in portretten van kinderen uit de Renaissance, bleke zee- en zandkleuren, paden die aan weerszijden omgeven zijn door bomenhagen, kleine dorpjes, het platteland of prachtig aangelegde tuinen. Maar men houdt Bovenal van elegante Europese vintage kleding die gedragen wordt op een eigentijdse manier. Want dat is de manier waarop kinderen het van nature doen.

Mijn mening
De kleding van Opal Petit Clothier is werkelijk adembenemend mooi. Als mode een universele taal is, geldt dat zeker voor deze kleding want woorden schieten te kort en zijn ontoereikend. Je moet het zien…voelen…en ervaren. Opal Petit Clothier ademt tijdloosheid uit. Het doet je herinneren aan die onbezorgde meisjesjaren waarin de wereld een grote speeltuin was. Waarbij je ’s nachts niet wilde slapen omdat je bang was iets te missen. De sobere kleuren en rijke materialen doen je denken aan de tijdloze kleding van Jottum en Jil en Sil.

Opal Petit Clothier is het soort kleding waarbij je elk detail wil zien, eromheen wilt lopen, ronddraaien en aanraken. En dan nog steeds ben je verbaasd over zoveel schoonheid en de gave om de mooiste kant naar voren te brengen van de draagster. Natuurlijk slaagde Opal Petit Clothier met vlag en wimpel voor onze fototest.Neem de tijd, blader door de foto’s van de collectie, laat je meevoeren en wordt verliefd. Heb je iets gezien wat je absoluut moet hebben? Laat het Tammi weten. Betalingen kun je snel en veilig via Paypal doen.

Neem ook eens een kijkje op Tammi’s blog en ontdek de verhalen achter de foto’s.

Read article in English

Foto’s zijn eigendom van Opal Petit Clothier. Deze mogen niet zonder toestemming, gekopieerd of vermenigvuldigd worden.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Opal Petit Clothier

This page has moved to a new address.

Opal Petit Clothier