GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

woensdag 23 december 2009

Kaiya Eve

Uit de statistieken van Good Girls Company blijkt dat de pettiskirt rage ook in Nederland aanslaat. Pettiskirt is een van de meest gezochte zoekwoorden. Nu had ik dat wel verwacht. En omdat ik geen trendvolger ben, maar een trensetter wijdde ik in de afgelopen maanden al verschillende blogs aan de pettiskirts van Oopsy Daisy Baby, Princess Ratbag, Belle Ame en Posh little tutu’s.

Een begrip wanneer het om pettiskirts gaat
Ook het merk Kaiya Eve is een begrip wanneer het om pettiskirt gaat. Het zag het levenslicht toen designer, Kandi Lightner, een one-of-a-kind lijn vintage pettiskirt maakte. Daarvoor reisde ze stad en land af, opzoek naar de mooiste petticoats. Uit een volwassen petticoat kon ze 3 pettiskirts voor kleine meisjes maken. Het resultaat was prachtig. In het begin had ze een exclusief contract met Fred Segal in Santa Monica, California waardoor ze vanzelf een aantal celebrity moeders als klanten kreeg.

Dakota's rok

Laat in 2003 niemand minder dan Dakota Fanning er een kopen en deze ook nog dragen naar de Teen choice awards. Nadat en foto van haar met deze rok in People Magazine verscheen, ontving Kandi honderden verzoekjes en bestellingen van meisjes door heel de Verenigde Staten. Maar zoals iedere ontwerper weet, is het vaak moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Dit gold ook voor Kandi. Het was moeilijk om aan grote hoeveelheden petticoats te komen. Dus bedacht ze een lijn waarbij ze de petticoats naamakte. Zo begon de hele rage. Kandi toverde de oude petticoat style om in iets geheel nieuws en was de eerste die hem sindsdien ‘pettiskirt’ noemde. Ze wist ze op een geheel eigentijdse manier in de wereld van vandaag te plaatsen. Door foto’s te maken die het begrip ’verkleden’ overstegen, wiste ze de harten van vele meisje (en hun moeders) te veroveren.

Hulp uit onverwachte hoek
Terwijl Kandi ook nog het alleenstaande ouderschap voor haar dochter Kaiya op zich nam, probeerde ze haar bedrijfje verder uit te breiden. Dat was lastig met weinig financiële middelen. Totdat er op een dag zomaar een telefoontje kwam van de elfjarige Molly Swindall uit Georgia. Molly wilde heel graag dezelfde rok hebben als degen die Dakota Fanning naar de Teen choice award droeg. Maar deze ontwierp Kandi niet meer. In plaats daarvan stuurde ze haar een andere op en Molly was er helemaal weg van. Nadat ze een jaar contact hadden gehouden belde Molly Kandi op met de mededeling dat haar vader wel in het bedrijf wilde investeren. Nadat hij had uitgevonden hoeveel Kandi nodig had om haar droom waar te maken, ontving ze een dag later het bedrag.
Tot op de dag van vandaag heeft Molly een speciaal plekje in Kandi’s hart in.

Vandaag de dag zijn er veel pettiskirt replica’s op de markt maar zoals Kaiya Eve zegt”Als er geen Kaiya Eve op staat is het geen echte. Elke meisje moet er een van Kaiya Eve hebben want deze pettiskirt trekt je dochter aan en wil ze nooit meer uit doen.

In Nederland wordt Kaiya Eve verkocht bij:
Kindergoed Achterberg (onder kopje pettiskirts
Couture)
Kids with style en
Spoyled Kids

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Kaiya Eve

This page has moved to a new address.

Kaiya Eve