GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

donderdag 21 januari 2010

Neige

Toen ik vorig jaar foto’s ontving waarin verschillende winkels hun herfst/wintercollectie presenteerden, zat daar een merk bij dat mijn aandacht trok: Neige.
Neige ontstond vanuit Adrienne Catrina’s unieke visie op elegante en stijlvolle kinderkleding. Ze koos het woord Neige (Frans voor sneeuw) vanwege de associaties die het oproept; puurheid, onschuld en speelse elegantie.
Adrienne ontwikkelde haar kijk op kleding en oog voor stijl in haar jaren als assistant designer bij Vera Wang. Daar werkte zij sinds ze slaagde aan Parsons school of Design tot aan 2003 toen ze met haar man naar Zuid-Californië verhuisde.

Ontworpen vanuit respect voor kinderen
Toen Adrienne zelf moeder werd, verbaasde ze zich over het gemis aan kinderkleding dat modern genoeg was en toch geschikt voor de leeftijd van je kind. Maar al te vaak wordt kinderkleding gewoon versierd met frutsels, franjes, kleurtjes en patroontjes. De kleding van Neige wordt ontworpen vanuit.
De kleding van Neige wordt ontworpen vanuit een groot respect voor kinderen en mode. En omdat het om kinderen gaat is draagcomfort het belangrijkst. Daarom zorgt Neige ervoor dat elk kledingstuk aan deze maatstaf voldoet.

Fantastische juweeltjes
Neige staat bekend om haar ongekende toewijding kwalitatief hoogwaardige kleding te ontwerpen die geschikt is voor de mini-fashionista. De unieke filosofie en look leverden Neige een grote groep enthousiaste fans op.
Daar hoort GoodGirlsCompany ook bij. Alleen al bij het zien van de foto’s uit de collectie van afgelopen najaar waren we om. Deze collectie bevat enkele fantastische juweeltjes. Een daarvan is de Pauline dress. Een prachtig zijden olijfgroen jurkje met een strik voorop. Hij staat oh zo wereldwijs maar is geschikt genoeg voor kleine meisjes. Andere jurkjes die zeker je extra aandacht verdienen zijn de Sabine Jumper, Andie dress en de Ruffle Slipp dress.

Daarnaast bevat de collectie nog een paar prachtige jassen zoals de Daryl sweater Coat en Julie coat
De lente/zomercollectie ziet er veelbelovend uit met de Mirabelle top, Clara dress en Brooke cardigan. Het roept een beetje en maritiem sfeertje op. Doet herinneren aan een warme zomerdag, uitwaaien op het strand en in de duinen. En het mooie is? Neige wordt ook nog eens gewoon in Nederland verkocht. Blueberry Kids in Den-Haag is de exclusieve dealer van Neige in Nederland.

Oordeel
Ook wij zijn fan van Neige. Als moeder van twee dochters herken ik mij in het dilemma modieuze kleding te vinden die geschikt is voor de leeftijd van mijn dochters. Vooral Princess heeft zo haar eigen visie op kleding. Als van nature wordt ze aangetrokken tot kledingstukken die tienermeisjes dragen. Stijlvol weliswaar, maar niet geschikt voor een driejarige. Met gevolg dat kledingdrama’s als sinds ze anderhalf is onderdeel uitmaken van het ochtendritueel. Vervelend, maar geef haar eens ongelijk als je kijkt naar wat er voorradig is. Veel leeftijdgenootjes zie ik in Hello Kitty. Ik gruwel hiervan dus zij niet. Ik gruwel van alles waar een semi-schattig beestjesopdruk op staat of waarbij ik er vanuit kan gaan dat ik minstens 3 andere kinderen ken die hetzelfde kledingstuk hebben. Dan wordt het dus als snel een heel eisenlijstje.

Neige is een welkome aanwinst op de Nederlandse kinderkledingmarkt. De kleding ziet er weldoordacht uit, comfortabel en toch elegant. Het zal de harten van menig modebewuste hippe moeder met een mini-fashionista als dochter sneller laten kloppen. Neige slaagde met vlag en wimpel voor onze fototest en mag zich hierdoor een kanshebber noemen op een plaatsje in ons jaaroverzicht.
Je koopt Neige bij:

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Neige

This page has moved to a new address.

Neige