GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

dinsdag 29 maart 2011

Biologisch kinderbeddengoed van Studio Formo

Afgelopen maand presenteerde Studio Formo zijn eerste collectie beddengoed van biologisch katoen voor baby’s en peuters. De collectie Fair & Square bestaat uit 2 dubbelzijdig te gebruiken dekens, 2 bijpassende lakens en een hoeslaken voor het ledikant.

Met de komst van Studio Formo, is Nederland een duurzaam merk rijker. Het merk richt zich op jonge ouders die de kinderkamer graag hip, maar wel verantwoord en gezond wil inrichten.

Fair Square - Ecologisch én hip
De naam Fair & Square verwijst naar de vierkante karaktertjes die de hoofdrol spelen in de collectie. Hert en Egel bewijzen dat ecologische prints net zo goed hip en hedendaags kunnen zijn. Fair & Square is ook een Engels gezegde wat ‘eerlijk is eerlijk’ betekent. En dat is precies wat het Fair & Square beddengoed is. Of het nu de katoenboer of de naaister is, iedereen werkt eraan onder goede arbeidsomstandigheden en met liefde voor het product. De resulteert in hoge kwaliteitsstoffen, die comfortabel zacht zijn, goed ventileren en de huid bovendien niet irriteren.

Creatieve duurzame verpakkingen
Het is de ambitie van Studio Formo om een inspirerend merk neer te zetten, waarbij design en creativiteit hand in hand gaan met duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Dit is direct terug te zien in de producten. Het doosje van de Fair & Square lakens is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled karton, bioplastic en met prints op waterbasis. Maar het is meer dan alleen een verantwoord doosje. Aan de binnenkant staat een bouwplaat om een mobiel voor boven het ledikant mee te knutselen.

Ontstaan Studio Formo
Het idee voor Studio Formo ontstond bij Jaco en Aline Hubregtse doordat hun oudste zoon vanaf 3 maanden last kreeg van eczeem. Om zijn huid te ontlasten zochten ze kleding en beddengoed van biokatoen. Kleding was goed verkrijgbaar, beddengoed in hun smaak niet. Met Fair & Square vullen ze het gat in de markt: zacht en biologisch beddengoed, zonder geitenwollensokken-uitstraling. En dat alles zonder consessies op design, duurzaamheid én eerlijke handel.

Voor meer informatie over Fair & Square en alle verkooppunten: http://www.studioformo.com/


Volg GoodGirlsCompany op Twitter: @goodgirlsco Of wordt lid van onze Hyve: http://www.goodgirlscompany.hyves.nl/

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Biologisch kinderbeddengoed van Studio Formo

This page has moved to a new address.

Biologisch kinderbeddengoed van Studio Formo