GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

donderdag 6 oktober 2011

Educatieve apps voor kinderen van Juf Jannie

Zijn jouw kinderen ook Digital Natives? Van die kinderen die feilloos weten hoe je smartphone werkt en als je niet oppast de App store via je iPad leegkopen? Die van mij wel! Als moeder vind ik het dan ook leuk dat er steeds meer leuke edcucatieve Apps op de markt komen. De apps van Juf Jannie zijn daar een mooi voorbeeld van.

Met een app je kinds woordenschat vergroten
“Dat is een leuk spelletje voor mij”, sprak Rocker eigenwijs. Eerst wilde ik zelf kijken hoe Juf Jannies kinderboerderij, maar al snel gaf ik de iPad aan Rocker en keek vol verbazing toe hoe handig mijn tweejarige wel niet is met zo’n apparaat. Juf Jannies kinderboerderij is een educatieve woordenschat app voor kinderen in de leeftijd van1 tot 7 jaar. Door het spelen van Juf Jannies Kinderboerderij maken kinderen op een leuke manier kennis met verschillende thema’s.

De thema’s zijn uitgewerkt in kleurrijke, uitnodigende tekeningen waarin kinderen veel nieuwe woorden tegenkomen. De bewegende beelden en bijbehorende geluiden, maken dat je kind vaak de plaatjes wil aanraken. Hierdoor worden de woorden vaak herhaald waardoor je kindje er ook meer vertrouwd mee wordt.

Tweede kinder app
Naast Juf Jannies Kinderboerderij, bestaat sinds kort ook de tweede educatieve app; de Zee. Met deze app leert je kindje van alles over de Zee. Het doel van de app is ook nu weer om kinderen nieuwe woorden te leren door ze in een logische omgeving te plaatsen. Op deze manier worden de woordjes beter onthouden en weet het kind ook wanneer een woord gebruikt kan worden. De animaties en gekke geluidjes zorgen ervoor dat kinderen het vaak willen blijven gebruiken. Herhalen is erg belangrijk bij het leerproces. Voor de wat oudere kinderen zijn er de vragen om het leuk te houden.

Leuke educatieve spelletjes

Het brein achter Juf Jannie zijn de Leidse ouders Vanesa en Tayari Alberga. Beide zijn werkzaam in het onderwijs en daarnaast ook nog de trotse ouders van twee zoons.

Ongeveer twee jaar geleden begon de oudste interesse te tonen in onze iPhone. Op een dag besloten we hem even met de iPhone te laten spelen. We vielen haast om van verbazing! Hij wist gelijk hoe hij met een iPhone om moest gaan. We begonnen spelletjes voor hem te installeren op de iPhone. Aangezien we onderwijzers zijn in hart en nieren, ging onze voorkeur uit naar educatieve spelletjes. Jammer genoeg was het Nederlandstalige aanbod beperkt. Dat is de reden dat we besloten om zelf educatieve spelletjes te gaan maken voor ons zoontje. Al onze applicaties zijn ontwikkeld voor onze zoontjes. We zien dat zij er enorm veel plezier aan beleven. Daarom willen we ze delen met andere kinderen.”

Onze ervaringen met Juf Jannie
Op GoodGirlsCompany hebben we het meestal over meisjeskleding en babyproducten. Een educatieve app voor kinderen is behoorlijk nieuw. Toch is hert geen vreemde keuze. Als adviseur Digitale Communicatie voor een waterschap probeer ik mijn collega’s digitaal wegwijs te maken. Ik ben dan ook redelijk op de hoogte van wat er verkrijgbaar is en met een gezonde dosis enthousiasme probeer ik dat ook over te dragen op mijn kinderen. Het reviewen van Juf Janies Kinderboerderij leek me dan ook heel leuk.

Via Vanesa ontvingen we een code waarmee Rocker en Princess vol enthousiasme Juf Jannies Kinderboerderij kunnen ontdekken. Dat Princess redelijk van wanten weet op de iPad daar was ik mee bekend. Zij begrijpt de instructies duidelijk en voor haar wijst het programma van zelf. Dat ook Rocker met haar twee jaren feilloos door heeft hoe het werkt, doet me verbazen. Niet alleen verbazen. Beide dames vinden het spelletje erg leuk. Luisteren naar de verhalen,  De vrolijke tekeningen worden vol enthousiasme ontvangen. Waar de meeste spelletjes op de iPad in ons huishouden regelmatig voor ruzies zorgen, zitten de dames nu rustig naast elkaar en helpt Princess daar waar nodig haar kleine zusje. Geweldig om te zien. Mijn meisjes zijn helemaal om!

Pluspunten Juf Jannies Kinderboerderij:

  • aantrekkelijke bewegende plaatjes en geluidjes
  • meer dan 300 Nederlandse zinnen
  • effectieve aanpak om woorden te leren
  • getest door peuters en kleuters
  • gemaakt door ouders (leerkrachten van o.a. het basisonderwijs)
  • makkelijk te gebruiken door (kleine) kinderen
  • 4 platen om mee te spelen
  • per plaat 2 oefeningen. woordjes leren en vragen beantwoorden door aan te raken.

Is je kindje uitgespeeld met de app? Bekijk dan samen de website van Juf Jannie hier vind je kleurplaten, knutselwerkjes, memoryspelletjes, tips, en reviews van andere kinder apps.

Volg GoodGirlsCompany op Twitter: @goodgirlsco Of wordt lid van onze Hyve: www.goodgirlscompany.hyves.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Educatieve apps voor kinderen van Juf Jannie

This page has moved to a new address.

Educatieve apps voor kinderen van Juf Jannie