GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

woensdag 3 februari 2010

Omstebeurt

Bij Omstebeurt zie je waar nijvere huisvlijt toe leidt. Leuke, vrolijke kleding met folkloristische printjes. Onmisbaar voor de echte liefhebber. Omstebeurt ontstond vanuit een hartstochtelijke liefde voor oude stoffen, een sterke drang naar hergebruik van materialen, de weekmakende oh-ja-weet-je-nogs en de niet te stuiten behoefte om te creëren.

Omstebeurt
En ideeën waren er overvloedig. Allereerst over hoe ze moesten heten; omstebeurt. Een naam die de lading volkomen dekt. Omstebeurt maken ze nieuwe outfits voor de collectie. Geeske verbouwt de kleding en leukt ze op. Joanna haakt bloemen, naait theemutsen, hondjes en is verantwoordelijk voor de meeste complexe patronen. Martine regelt de website en regelt de zakelijke kant.

Hergebruiken als zorg
Tijdens hun middelbareschooltijd ontdekte de dames al de schatkamers van de inbreng. Afgedankte spullen bleken regelmatig nog levensvatbaar. Een ware vondst! Ze vulden ze hun kledingkasten, studentenhuizen en toen ze groot waren hun eigen huizen. Terwijl ze opgroeiden, groeide ook hun milieubewustzijn. Het besef van de waarde van hergebruik en de ambitie om de afvalberg te verminderen.

De collectie is gemaakt met enthousiasme
Dit milieubewustzijn zie je terug in de collectie. Zo’n 80% van de materialen heeft een geschiedenis. Voorheen was het een tafelkleed, deken, gordijn, laken, schilderijtje of kledingstuk. Ondanks de verschillende achtergronden is de collectie toch heel herkenbaar; kleurig maar niet te bont. Origineel, maar ook functioneel. Soms retro soms zijn tijd ver vooruit. Dan eens lief, soms eens stoer. Maar altijd gemaakt met hetzelfde enthousiasme.

Het vinden van de juiste combinatie van materialen en prints is Omstebeurts grootste plezier. Dat blijft niet onopgemerkt. Een steeds groter groeiende groep klanten is enthousiast over de smaak en keuzes en laat kledingstukken of hebbedingen op maat maken. Door dit vertrouwen maakte Omstebeurt begin 2009 de keuze om, naast de handgemaakte collectie, kinderkleding en accessoires in te kopen van kleinschalige Nederlandse en Scandinavische labels. Dat er verantwoord of zelfs ecologisch geproduceerd wordt, staat voorop.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Omstebeurt

This page has moved to a new address.

Omstebeurt