GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

woensdag 31 maart 2010

Serendipity Organics

Serendipity Organics is een Deens merk dat modebewuste ecologische kleding maakt voor baby’s en kinderen. Serendipity Organics is geïnspireerd door Scandinavisch design, de natuur en spelende kinderen.

Kleding van pure, schone materialen
Het grootste deel mag dan wel uit het Hoge Noorden komen, maar de naam werd geïnspireerd door het Latijn woord "Serena", wat puur en schoon betekent. Dat geeft precies weer waar Serendipity Organics voor staat. Ze maken kleding van pure, schone materialen zoals katoen, linnen, wol en zijde. De garens worden zo optimaal mogelijk gebruikt, om ervoor te zorgen dat de zachtheid van het kledingstuk het best naar voren komt.

Al het wol en katoen wordt geteeld op plantages die voor 100% organisch gecertificeerd zijn. Daarnaast maakt Serendipity Organics zich er hard voor dat het verwerkingsproces en de fabricage van de kleding milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord zijn.

Daar gaan zij behoorlijk ver in. Al het katoen dat Serendipity Organics voor hun kleding beruikt is Control Union gecertificeerd (SKAL). Control Union is momenteel de strengste internationaal erkende certificering voor biologische producten. Naast de materialen zijn ook de prints op de kleding Control Union gecertificeerd. Deze worden gemaakt met low-impact kleurstoffen. Kleurstoffen die AZO-vrij zijn, zonder formaldehyde en zware metalen. Beter voor de huid en beter voor de natuur. Er komen immers geen chemicaliën en zware metalen in de bodem terecht.
Als laatste zijn de gebreide kledingstukken Fair Trade gecertificeerd (SA 8000). SA 8000 is een internationale standaard voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Is Serendipity helemaal toeval?
Is dat toeval? Nee, want dit hangt helemaal samen met de ideologie waar vanuit Serendipity Organics is opgericht. Passie voor natuurlijke stoffen, hun kwaliteit en zorgen voor het milieu en de komende generatie maakt een wezenlijk deel uit van hun identiteit.

Dat vindt wereldwijd gehoor. Wat begon met enkele verschillende kledingstukken van ecologisch velours voor kinderen is inmiddels uitgegroeid naar twee volledige collectie per jaar voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Maar daarnaast maakt Serendipity Organics ook huishoudelijke artikelen zoals handdoeken, bedlinnen.

Ons oordeel over Serendipity Organics
Zoveel zorg voor mens en milieu…ja ja GoodgirlsCompany was erg onder de indruk, maar graag testen wij mooie woorden met de praktijk. Vandaar onze beruchte fototest. Gelukkig bleek dat Serendipity Organics ook gewoon een goede klantenservice heeft. Naast foto’s ontving ik uitgebreid extra informatie. Mocht ik nog wet nodig hebben? Dan moest ik vooral niet aarzelen contact op te nemen.

GoodgirlsCompany is erg blij met de kleding van Serendipity Organics. Vooral omdat het zo kleurrijk en modieus is. Stiekem denken we bij organische kleding vaak toch nog aan kledingstukken die bestaan uit voornamelijk wit katoen en vaak een alternatieve look en feel hebben. En daar zijn we geen fan van. Wij willen kleding waarmee je laat zien dat organische kleding hip kan zijn en niet persé voor kinderen van geitenwollensokken-ouders met dito linnentas. Serendipity Organics bewijst volkomen het tegendeel met juweeltjes zoals de paarse strikjurk hier onder.

Je koopt Serendipity Organics bij:
Baby Naturel
Kleine Sam
Baby Natura

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Serendipity Organics

This page has moved to a new address.

Serendipity Organics