GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

vrijdag 7 januari 2011

Leuke jurkjes van Toni Tierney

Ik ben er trots op dat Iki Dress als enige Nederlandse leverancier het merk Toni Tierney verkoopt. Dit wel heel bijzondere Amerikaanse merk maakt de prachtigste jurkjes van interessante stoffen afgewerkt met kant en band. Hierdoor ontstaan de meeste bijzondere creaties die steeds opnieuw een plekje in het hart van veel meisjemoeders weten te veroveren.


Dit maakt Toni Tierney bijzonder
Ontwerpster Toni Tierney komt uit Californië. Ze is een designer met een missie: haar omgeving helpen door het maken van mooie producten. Kledingstukken waarbij het idee rechtstreeks uit haar hart ontstaan. Of zoals ze zelf zegt: ‘Born from love’. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor haar geen trend, maar een vereiste. En ze heeft een heel eigen manier gevonden om hier invulling aan te geven.

Terwijl de meeste merken er voor kiezen de fabricage van kledingstukken uit te besteden aan Lage lonen landen, kiest ze er bewust voor om kleding in Amerika te laten fabriceren. Zo creëert ze extra banen.  Dat doet ze op een unieke manier die aansluit bij haar wens om moeders de mogelijkheid te geven thuis te kunnen blijven bij hun gezin. Veelal alle kledingstukken van Toni Tierney’s worden bij haar werkneemsters thuis gefabriceerd. Kledingstukken van Toni zijn dus nog echt 100%  ‘made in the USA’.

Ook help dit om kinderen bewust te laten worden van waar hun kleding vandaan komt en hoe het gemaakt heeft. Daarnaast heeft ze telefonische "spreekuurtjes" om tieners die het ontwerpvak in willen te adviseren. Naast dat ze er voor kiest de artikelen in haar thuisland te laten maken, gebruikt ze  ook voornamelijk katoen dat in Amerika verbouwt wordt. De kledingstukken worden gemaakt van 100% katoen, meestal tricot. De nadruk ligt op comfort en duurzaamheid.

Ons oordeel over  Toni Tierney
De modellen zijn eenvoudig. Zonder al te veel poespas. Hierdoor hebben ze een groot draagcomfort. Iets wat erg belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Toni ontwerpt alleen voor de kleine maten, sets voor de babymaten en jurken voor de maten 92-104. Iki Dress verkoopt deze leuke jurkjes in de maten 92 t/m 104.
Doordat de jurkjes zijn voorzien van bijzondere details, is ieder exemplaar weer uniek en bijzonder. Een mooi voorbeeld hiervan is de Toni Tierney Apron dress. Dit aqua blauwe tricotjurkje is afgewerkt met een aqua blauw groen gestreepte stoffen strook aan de onderkant. Blikvanger vormt het bruine schortje dat een prachtige bloemenpatroon heeft. Aan de bovenkant is het versierd met kleine schattige pomponnetjes.
Nog zo'n juweeltjes is de Toni Tierney Seaweed Thermal Dress. Een romantische jurkje gemaakt van een zeewierkleurige stof, waarover een roze schoertje zit dat is afgewerkt met witte roosjes.

Bekijk de Facebook Pagina van Toni Tierney of volg haar op Twitter.


Volg GoodGirlsCompany op Twitter: @goodgirlsco Of wordt lid van onze Hyve: www.goodgirlscompany.hyves.nl

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Leuke jurkjes van Toni Tierney

This page has moved to a new address.

Leuke jurkjes van Toni Tierney