GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

donderdag 18 november 2010

Noro Paris ontwerpt tijdloze kinderkleding

Noro klinkt zacht, subtiel en liefelijk. Dat is het ook. Het betekent ‘kleine bloem’ in Madagaskar en het is de tweede naam van eigenaresse Claire Lefort ontwerper en eigenaar van Noro Paris.
Iets teruggeven
Claires vader komt van Madagaskar en haar moeder uit Parijs. Door haar roots is het dan ook niet meer dan logisch dat ze veel van dit eiland houdt. In het contact dat ik met Claire had komt haar liefde voor dit eiland duidelijk naar voren. Hoewel ze zelf geboren werd in Frankrijk en pas in 2006 voor het eerst voet op dit eiland zette, was het een belangrijk deel van haar. Ze besloot iets terug te doen voor haar eiland. Alle kleding van Noro Paris wordt op Madagaskar gemaakt. Zo worden alle handgemaakte crochet spulletjes in samenwerking met FAZAKO, een organisatie die zich inzet voor de wezen op het eiland, gemaakt.

Noro Paris is slow fashion
Omdat je op Madagaskar niet zoveel hebt, moeten producten en materialen geïmporteerd en geëxporteerd worden. Dat is extra duur, toch betaalt Claire graag deze extra kosten om zo haar land te helpen. Met haar ervaring uit Parijs richtte ze Noro Paris op in januari 2007. In de korte tijd van een maand tijd ontwierp ze een vrouwencollectie en 3 verschillende kinderlooks. Na de internationale beurs in Parijs had ze 10 winkels in Frankrijk en verschillende klanten in Frankrijk. Na nog een beurs waarvoor Claire een uitgebreide kindercollectie maakte, was Noro Paris een begrip. Noro Paris staat voor ‘slow fashion’ wat betekent: goede kwaliteit en tijdloos.

Met veel plezier bekeek ik de foto’s die Claire me opstuurde van de wintercollectie van Noro Paris. Zowel de kleding als de fotografie is tijdloos. Het heeft iets liefelijks, haast iets puurs. De kleding oogt erg comfortabel en is gemaakt van prachtige stoffen. Geen wonder dat Noro Paris de harten heeft veroverd van vele moeders die oog hebben voor kwaliteit en hun kinderen graag in comfortabele kleding kleden. Sinds september heeft Noro Paris ook een conceptsore in St germain des pres. Gelukkig kunnen wij in Nederland gewoon online winkelen.

  
Volg GoodGirlsCompany op Twitter: @goodgirlsco Of wordt lid van onze Hyve: http://www.goodgirlscompany.hyves.nl/

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage

 
GoodGirlsCompany: Noro Paris ontwerpt tijdloze kinderkleding

This page has moved to a new address.

Noro Paris ontwerpt tijdloze kinderkleding