GoodGirlsCompany

Het blog voor moeders met dochters

zaterdag 31 juli 2010

Heaven Seven

Heaven Seven werd in januari 2010 opgericht door eigenaresses Monique Leijnse en Patty Witjas. Het merk ontstond vanuit de behoefte aan meidenbasics die goed te combineren zijn met andere kledingstukken.
Lees verder

Labels: ,

vrijdag 30 juli 2010

Huize Pippemuis

“Ontdek een nieuwe wereld” staat er bovenaan de website van Huize Pippemuis. Zal ik eerlijk zijn? Er  ging inderdaad een nieuwe wereld voor mij open. Ogen kwam ik te kort bij het zien van al dat leuks en moois uit het assortiment van Huize Pippemuis.

Lees verder

Labels: , , , , ,

donderdag 29 juli 2010

Little Mass

Sommige mensen zijn getalenteerd en krijgen kansen waar andere alleen maar van kunnen dromen. Maar doordat hun interesse ergens anders ligt, doen ze er niks mee. Voor Tina Chang, eigenaress van Little Mass ligt dit allemaal anders.

Lees verder

Labels: ,

woensdag 28 juli 2010

GoodGirlsCompany: een meisjesachtige kijk op eco

Dankzij Greenjump werd ik getipt over het volgende stukje op Good Sense
Lees verder

Labels: , ,

Leander hangwieg

Meestal is een babyuitzetlijst erg lang. Veel aankomende moeders vragen zich af wat je van die lijst nu echt nodig hebt. Tja daar zijn de meningen over verdeeld. Een beetje zoeken in Google levert je een aantal forums op waar moeders die je voor gegaan zijn, je vertellen wat volgens hun onmisbaar was. Als je nu denkt dat ik je ga vertellen wat je moet hebben, heb je het mis. Ik ga je alleen vertellen met welk product ik het meest blij was. Dat is zonder enige twijfel mijn wieg en niet zomaar een: mijn Leander Cradle. (Zie je de 3 dagen oude Princess er lekker in slapen ;-))
Lees verder

Labels: , ,

dinsdag 27 juli 2010

(Bugaboo) RED

Kourtney Kardashian heeft er een, Gwen Stefani heeft er een en supermodel Natalia Vodianova mocht de fotocampagne van (Bugaboo) RED doen.
Lees verder

Labels: , , , , , ,

maandag 26 juli 2010

Lily-Balou draagdoeken

Ze zijn op maar liefst 5 manieren te dragen, kleurrijk en erg trendy. Wat? De geweldige draagdoeken van Lily-Balou.

Lees verder

Labels: ,

zondag 25 juli 2010

Gespot: de ideale tutu

Van de week ontving ik de bevestiging. Het is ons gelukt om een felbegeerd plaatsje te bemachtigen in de peuterballetlessen van de plaatselijke balletschool. Het duurt nog enkele weken maar we kijken er nu al naar uit. Princess ook want dan krijgt ze een nieuwe tutu. Had ze er dan nog geen één? Jawel maar ze sloopte het elastiek en aangezien ik een hoop kwaliteiten heb, behalve kleding naaien moest ze toen de rest van de lessen zonder doen. Dat was natuurlijk lang niet zo leuk. Zeker niet als je de enige bent tussen alle meisje in roze pakjes met rokje.

Gelukkig vond ik deze bij Ikidress. Is hij niet schattig? Deze gebloemde pettiskirt van Little Mass? Voor de prijs hoef je het niet te laten want hij is maar €10 (!) en heeft bloemen tussen de stof door gestikt, voor een speels effect. Vorig jaar kregen we al veel bewonderende blikken met haar tutu en dit is zeker ook een kanshebber.

Labels: , ,

zaterdag 24 juli 2010

Deux Par deux wintercollectie 2010

‘Un Petit monde fantastique’ heet de wintercollectie van Deux Par Deux en daar is niks aan gelogen. Deux Par Deux flikt het hem weer om een collectie neer te zetten die qua fotografie en kleuren gewoonweg klopt.
Lees verder

Labels: ,

vrijdag 23 juli 2010

Pom Pom Casual wintercollectie 2010

Zoals ik al eerder schreef was ik totaal niet onder de indruk van de wintercollectie van Jil en Sil. Ik vond de kleding saai zonder echte grote uitblinkers. De fotografie liet nogal te wensen over wat styling en frisheid betreft. En ik beweerde dat Jil en Sil dit jaarverloren heeft van Pom Pom Casual. Sterker nog als ze slim zijn letten ze goed op en leren ze daardoor hoe het volgend jaar wél moet.
Lees verder

Labels: , ,

donderdag 22 juli 2010

Streep & Co

Er lopen strepen door, het is biologisch verantwoord én hartstikke leuk. Wat het is? Streep & Co! Weer zo’n geweldig merk van onze eigen Nederlandse bodem. Eigenaresse Marlotte Groen ontdekte dat zuivere, eenvoudige en eerlijke kinderkleding nauwelijks te vinden is en bovendien ook nog veel te duur is.
Lees verder

Labels: , , ,

woensdag 21 juli 2010

Green Jump

Met GoodGirlsCompany probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan een groener bewustwording van mensen. In de afgelopen maanden heb ik verschillende merken behandeld die op milieuvriendelijke of biologische wijze hun kleding fabriceren. Maar naast kleding en eten is er natuurlijk veel meer wat biologisch en milieuvriendelijk kan zijn. Ouders die opzoek naar leuke en 100% veilige producten moeten zeker eens bij Green Jump kijken. Hier vind je alles je baby en kind op een website, Dat scheelt tijd en verzekert je van kwalitatieve producten.
Lees verder

Labels: , , , , ,

dinsdag 20 juli 2010

Olive & Moss

Bij het zien van deze superschattige en een tikkeltje eigenwijze karaktertjes voelde ik toch haast een steek van jaloezie dat ik het niet kende toen ik in verwachting was van Princess of Rocker en werkelijk alles kocht was los en vast zat. Ze luisteren naar namen als Bella the Bird, Betty the Bunny, Collette the Cow, Otto the Owl, Perry the Panda en Tarquin the Tiger en zijn überschattig. Waar ik het over heb? Dé hit in Engeland: Olive & Moss
Lees verder

Labels: , ,

maandag 19 juli 2010

Shirin NYC

Vraag aan mensen wie Shirin Roubeni is en waarschijnlijk krijg je veel antwoorden op deze vraag. Maar over een ding zijn ze het eens: Shirin is creatief. en diezelfde creativiteit zie je terug in haar kledinglijn Shirin NYC. Een milieuvriendelijke kledinglijn waarvan een deel zelfs 100% biologisch is.
Lees verder

Labels: ,

zondag 18 juli 2010

Hearts and heroes

Van geld uitgeven word je niet gelukkig, toch? Maar wat als je geld nu voor 100% ten goede komt aan een goed doel? Aan mensen die het zeg maar nodig hebben? Zou je er dan nog steeds zo over denken?
Lees verder

Labels: ,

zaterdag 17 juli 2010

Jil en Sil wintercollectie 2010

Eindelijk! De Jil en Sil wintercollectie is binnen. Hier keek ik all weer een tijdje naar uit. Dit jaar heet de collectie pret-a-porter. En zoals we van Jil en Sil gewend zijn, is de kleding gemaakt in basistinten waardoor het onderling makkelijk met elkaar te combineren is.
Lees verder

Labels: , ,

vrijdag 16 juli 2010

Simply Dutch

Weet je waar we als klein landje goed in zijn? Kinderkleding! “Maar waarom is het soms zo lastig om al die Nederlandse kledingmerken overzichtelijk in één webwinkel te vinden?”.
Lees verder

Labels: , , ,

woensdag 14 juli 2010

Sawadi Holland

Sawadi Holland is een nieuwe Nederlands modemerk voor meisjes in de leeftijd van nul tot tien jaar.
Het merk staat voor stijlvolle en tijdloze jurkjes, rokken, T-shirts, vestjes en leggings . Alle items zijn gemaakt van soepele verfijnde materialen en hebben een compleet eigen stijk. Naast kleding verkoopt Sawai Holland ook armbandjes van zoetwaterparels, shawls en andere accessoires. Deze kunnen prachtig met de kledingstukken gecombineerd worden.
Lees verder

Labels: , , ,

dinsdag 13 juli 2010

Even een update

Het was warm in de afgelopen dagen. Met een actieve Princess en Rocker die in en uit het buitenbadje klauterden, moest ik even mijn prioriteiten stellen. Als het om water en kleine kinderen gaat, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. En als ik eerlijk ben, had ik ’s avonds nu ook niet bepaald zin had om nog achter mijn computer of laptop te kruipen.
Lees verder

Labels:

maandag 5 juli 2010

Mar Louïs

Tijdens een van mijn avon(d)tuurlijke speurtochten stuitte ik zomaar op Mar Louïs. Een prachtige kinderkledingmerk van Nederlandse bodem. Bij het zien van de collectie moest ik gewoon weten wie hier achter zat. Niet veel later, had ik het antwoord op deze vraag … .
Lees verder

Labels: ,

zaterdag 3 juli 2010

Baby Bloch

Sinds begin dit jaar zit Princess op peuterballetles. En dat vind ik dus helemaal geweldig. Als kind, tiener en bijna volwassene deed ik ook aan klassiek ballet en ja ook ik maakte mij schuldig aan de gedachte ‘als ik later groot ben en ik heb een dochtertje dan gaat ze op ballet’.
Lees verder

Labels: , , , ,

 
GoodGirlsCompany: juli 2010

This page has moved to a new address.

GoodGirlsCompany